Güvem eriği reçeli nasıl yapılır
Çakal eriği reçeli tarifi
Çakal eriği reçeli nasıl yapılır
Pazarda Kazdağlarından köylülerin getirdiği güvem eriklerini görünce dayanamadım biraz fazla aldım. Bir kısmını reçel yaptım ama çekirdeklerini çıkarmak zor olduğundan az miktarda deneyip kalanını marmelat ve güvem şerbeti olarak değerlendirdim. Benim aldığım meyveler epey olgun olunca bir gece önce şekerde bekleterek biraz sulandıktan sonra kullandım. Eğer meyveler olgun değil ise su oranını biraz daha arttırabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı güvem eriği
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Güvem eriklerinin yaprakları, dalları ayıklanır iyice yıkanıp, süzülür.
- Derin bir tencerede üzerine su ve şeker eklenerek yumuşayıp, koyulaşana kadar pişirilir.
- Limon suyu da eklenip, reçel kıvamını alınca ocaktan indirilir.
- Kavanozlara paylaştırılıp, kapağı kapatılarak ters çevrilir.