Kişniş şekerli kurabiye nasıl yapılır
Kurabiye tarifi
Kişniş şekerli bu mini mini kurabiyeler ne kadar küçük yapılırsa o kadar sevimli görünüyor hem de büyük boy bir kurabiye yemek istemeyenler için de çayın, kahvenin yanında az da olsa tadına bakabilecekleri bir alternatif oluyor. Ben küçük bir kurabiye kalıbını kakaoya batırarak iz yaptığım çiçeğin göbeğine renkli kişniş şekerlerinden koydum siz isterseniz kalıp bastırmadan sadece renk renk çok sayıda kişniş şekeri koyup çıtır çıtır yenilebilecek bir kurabiye yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1-2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı kadar renkli kişniş şekeri
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı ve yumurta iyice karıştırılır.
- Pudra şekeri, kabartma tozu ve azar azar un eklenerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamur streç film ile sarılıp buzdolabında dinlendirilir.
- Hamurdan minik parçalar kopartılıp, yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Minik çiçek şeklindeki kurabiye kalıbı kakaoya batırıldıktan sonra kurabiyenin ortasına bastırılır.
- Kakao izinin tam ortasına istenen renkte kişniş şekeri batırılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.