5 Ocak 2018 Cuma

SANDAL BÖREĞİ

Sandal böreği tarifi
Sandal böreği nasıl yapılır
Yufka börekleri
     Hazır yufka ve  istenen iç malzemesi ile çok kısa sürede tepsi börekleri yapıyoruz ama biraz vaktiniz varsa ve misafir sofraları yada çay saatleri için değişik görüntülü böreklerde yapmak isterseniz sandal böreği alternatif olarak yapılabilir. Bu böreği ıspanaklı, peynirli, patatesli hatta kıymalı istediğiniz bir iç malzemesi ile kahvaltı gibi bir öğünde tüketecekseniz bir yufkayı on iki parçaya, çay saatleriniz için bir kaç ikramlığın yanına yapacaksanız biraz daha küçük boyda olmaları için on altı parçaya ayırarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:

  • 2 adet yufka 
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine ) 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • Yarım su bardağı süt 
  • Yarım kilogram ıspanak 
  • 200 gram lor veya beyaz peynir 
  • Karabiber 
  • Domates 
  • Sivri biber 
  • Susam


Yapılışı: 

  • Ispanakların sadece yaprakları ayrılır, iyice yıkanıp kurulanır.
  • Çok az tuz ile elimizle iyice ovuşturulan yaprakların suyu iyice süzülür.
  • Ispanak yapraklarına lor veya ufalanmış beyaz peynir karıştırılır.
  • Yufkalar üst üste konulup dört parçaya kesilir.
  • Yufkaların hepsi tekrar üst üste konularak her dörtte bir parça tekrar dört parçaya kesilerek toplamda 32 üçgen parçaya ayırabilirsiniz.
  • Daha büyük boyda börekler yapmak isterseniz, üst üste koyduğunuz her dörtte bir parçayı tekrar üç parçaya toplamda 24 parçaya ayırabilirsiniz.
  • Zeytinyağı, süt ve yumurta akı iyice karıştırılarak sosu hazırlanır.
  • Üçgen yufkalar birer birer tezgah üzerine yayılıp, fırçayla sos sürülür.
  • Üçgenin geniş kısmından başlanarak yarıdan fazlası sıkıca sarılır.
  • Sarılan rulonun bir ucu sağa diğer ucu sola doğru kıvrılarak iki ucu birleştirilir.
  • En uçta kalan üçgen kısım kıvrılan iki ucu kapatacak şekilde içe doğru alınıp böreğin tabanı oluşturulur.
  • Hazırlanan ıspanaklı peynirli iç böreğin içine yayılıp, domates dilimi konulur.
  • Fırın tepsisine dizilen böreklerin kenarına fırçayla ayrılan yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

  1. Nergis hanım slm. Bugün sizin bu boreginizden yaptım şükür.Ben 24 parçaya ayirdim.Beslenme etkinliği vardı okulda kızımın.Cok güzel oldu.Gelecek hafta toplu bir grup misafirim var onlar için dediginiz gibi daha küçük 32 parçaya ayıracagim yufkaları.Tarif için çok teşekkürler nergis hanım yapılış aşamaları da çok yardımcı oldu emeğinize sağlık..Beray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim, yapılış aşamalarını takip edince kolay bir börek, size de afiyet olsun.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...