Tabakta kumpir nasıl yapılır
Kolay kumpir tarifi
Dışarıda yemek yemeyi pek tercih etmesem de, zorunlu kaldığımda kumpir ilk tercih ettiklerimden olurdu. Kumpirin içi kadar dışının yanık kabuk kısmını sıyırmayı da sevdiğimden evde yaptığımda genellikle orjinaline bağlı kalarak yapıyorum ama zamanınız yoksa tabakta kumpir denilen bu pratik halini sosis, rus salatası, mantar, zeytin gibi istediğiniz malzemeleri de ekleyerek veya hazır satılan garnitürlerden kullanarak yapabilirsiniz. Kalabalık misafir grupları içinde aynı tarifi cupcake kapsüllerine doldurup, üzerine kaşar peyniri rendesi ilave ettikten sonra fırınlayarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:- 5-6 adet patates
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gram kaşar peyniri
- 1 adet haşlanmış havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 8-10 adet zeytin
- 3-4 adet kornişon turşu
- Ketçap
- Mayonez
- Karabiber
- Tuz
- Patatesler haşlanıp, soyulduktan sonra sıcakken el ezicisiyle iyice ezilir.
- Kaşar peynirinin yarısı, tereyağ ve tuz eklenerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırılır.
- Havuç haşlanıp soğutulduktan sonra minik küpler halinde doğranır.
- İstenen diğer malzemelerde hazır edildikten sonra patates püreleri tabaklara yerleştirilip, ortasında boşluk açılır.
- Açılan boşluklara istenen sebzeler konulup, üzerine kaşar peyniri rendesi serpildikten sonra tekrar fırına sokulup kaşar peynirleri eridikten sonra çıkartılır.
- İstenirse ketçap ve mayonez de gezdirilerek sıcak servis edilir.
Muffin kalıplarında sunmak çok güzel fikir ilk fırsatta misafirlerime deneyeceğim.
YanıtlaSilHem sunumu kolay oldu, hem de az miktarda olunca herkesin tercih ettiği bir ikram oldu Ege'ciğim :)
Sil