Portakallı kek nasıl yapılır
Portakal suyuyla kek tarifi
Kış ayları boyunca yediğimiz portakal kabuklarını atmayıp; portakal kabuğu reçeli, portakal kabuğu şekerlemesi veya portakal limon kabuğu şekerlemesi yapmak için buzdolabında bir poşet içinde biriktirip yeterli miktara ulaşınca da değerlendiriyorum. Bazen de hiç bekletmeden kurabiye ve keklerin içine portakalın kabuğunu rendeleyerek kullanıyorum. Bu defa portakal kabuğu rendesiyle birlikte suyunu da sıkarak portakallı kek yaptım. Yanına benim için bir bardak çay yeterli ama siz biraz daha portakal sıkıp, taze portakal suyu ile servis edebilirsiniz.
Malzemeler:- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakalın ve limonun rendelenmiş kabuğu
- Pudra şekeri
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
- Taze sıkılmış portakal suyu, zeytinyağı ve portakal limon kabuğu rendesi de eklenip, çırpılır.
- Elenmiş un, kabartma tozu da eklenip karıştırılır.
- Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirilir.
- Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilerek fırından çıkartılır.
- İlk sıcaklığı geçince kalıptan çıkartılıp, servis tabağına alınır.
- Üzerine pudra şekeri serpilir.
Ellerinize sağlık. Biz de narenciye kabuklarını genelerde sirke yapıyoruz. Ev temizliğinde kullanıyorum sirkeyi.
YanıtlaSilÇok teşekkürler.O haliyle de güzel bir değerlendirme biçimi ama ben genelde kek, kurabiye için kullanıyorum.
SilMis kokusunu duyar gibiyim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil