3 Ocak 2018 Çarşamba

HAMSİ BUĞULAMA

Hamsi buğulama tarifi
Hamdi buğulama nasıl yapılır
Domatesli hamsi buğulama tarifi
     Sağlıklı beslenme için balık buğulama yapılabilecek tariflerin en sağlıklısıdır sanıyorum. Ben bu mevsimde domateslerin pek tadı olmadığından yazdan küp küp keserek şişelediğim domateslerden kullanıyorum sizin hazırda böyle domatesiniz yoksa nispeten daha lezzetli olan kiraz domateslerden kullanabilir yada hiç domates kullanmadan da hamsi buğulama yapabilirsiniz.
Malzemeler: 
  • Yarım kilogram hamsi 
  • 2 su bardağı küp doğranmış domates 
  • 2 adet küçük boy kuru soğan 
  • Dereotu 
  • Zeytinyağı 
  • Karabiber 
  • Tuz 

Yapılışı:
  • Hamsiler yıkanıp, kılçıkları çıkartılır.
  • Yayvan bir tencereye zeytinyağı gezdirilip, halka halka kesilmiş kuru soğanlar yayılır.
  • Kuru soğanların üzerine hamsiler dizilir.
  • Küp küp doğranmış yazdan hazırlanmış domateslere zeytinyağı, tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu da eklenip en üste yayılır.
  • İstenirse ince dilimlenmiş limon dilimleri de dizilir.
  • Tencerenin kapağı kapatılarak, yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...