2 Ocak 2018 Salı

DEREOTLU TEPSİ POĞAÇASI

Poğaça tarifi
Poğaça nasıl yapılır
Tepsi poğaçası tarifi
Dereotlu poğaça tarifi

     Poğaça hamurunu hazırladıktan sonra çok fazla vaktiniz yoksa, hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp, fırın tepsisine yan yana yada çiçek şeklinde dizebilirsiniz. Mayalanıp kabardığında tepsinin içini dolduracağından fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz poğaçaların üzerine de incecik kıyılmış dereotu serperek farklı görüntüde bir poğaça yapabilirsiniz. 
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı ılık süt 
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 paket Dr.Oetker instant maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 3,5 su bardağı un 

Üzerine: 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • Bir kaç dal dereotu
İçine: 
  • 200 gram peynir veya lor 
  • Yarım demet dereotu

Yapılışı:
  • Elenmiş unun içine toz şeker ve instant maya karıştırılır.
  • Ilık süt, zeytinyağı, tuz ve azar azar un da eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülerek yarım saat mayalandırılır.
  • Hamur iki katına ulaşınca parçalar kopartılıp, içine peynirli dereotlu iç konulup kapatılır.
  • Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde aralıklı olarak yağlanmış fırın kabına dizilir.
  • Zeytinyağı ve yumurta sarısı karıştırılıp, poğaçaların üzerine fırça ile sürülür.
  • Yarım saat da tepside mayalandıktan sonra üzerine incecik kıyılmış dereotları serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...