Karamelli muhallebi nasıl yapılır
Krokanlı bademli muhallebi tarifi
Yeni yılın ilk gününe çok eskilerden kalma bir tatlı tarifi ile tatlı başlayayım diye düşündüm. Yapılışı çok kolay ve lezzetli bu sütlü tatlıyı ben misafirlerim için yaptığımdan, hazırda krem şanti ve krokanım da olduğundan biraz daha süsleyerek yaptım. Siz de krem şanti ve krokan parçaları ekleyecekseniz, muhallebinin şeker miktarını biraz azaltabilirsiniz yada üzerine sadece badem veya fındık kırıntıları ekleyerek de aynı lezzette daha sade görünüşlü bir tatlı yapabilirsiniz.
Malzemeler: - 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 kahve fincanı nişasta
- 15-20 adet badem
- İstenirse krem şanti ve krokan parçaları
Yapılışı:
- Nişastaya iki su bardağı süt azar azar eklenip, pütür kalmayıncaya kadar ezilir.
- Yarım su bardağı toz şeker derin bir tencerede eritilip, karamel haline getirilir.
- Şeker yanmaya başlamadan sütün kalanı eklenerek, hızlıca karıştırılır.
- Süt ısınıp, tenceredeki şeker eriyince nişastalı süt ve kalan toz şeker de eklenip, karıştırılarak pişirilir.
- Muhallebi servis kaselerine biraz yüksekten dökülerek paylaştırılır.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına konulur.
- İstenirse, üzerine krem şanti sıkılıp badem ve krokan parçaları ile süslenir.
Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilEn kısa
SilZamanda deneyeceğim
Size de kolay gelsin :)
SilAyy karamel tadını çokkk severim. Muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.Mutlaka deneyeceğim. Güzel paylaşım için teşekkürler♡♡
YanıtlaSilÇok kolay ve karamel sevenlerin seveceğini düşündüğüm bir tatlı, afiyet olsun.Takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim Umman hanım :)
Silİyi seneler Nergis hanım, sütlü tatlıları çok severim karameli duyunca not etmeden duramadım bu ikiliyi mutlaka denemeliyim, çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilSize de iyi yıllar, umarım denediğinizde de beğenirsiniz :) Size de kolay gelsin.
Sil