Fasulye kurusu yemeği tarifi
Kurutulmuş sebzelerle yemek tarifi
Kurutulmuş taze fasulye yemeği nasıl yapılır
İzmir'de havalar soğuk olmasa da nerede ise kış aylarının ortasına gelince kurutulmuş sebzelerimizi ortaya çıkarmanın artık zamanı geldi diye düşündüm. Pek çok sebzenin en az tazesi kadar kurusunu da sevdiğimden; kurutulmuş domates biber kavurması, kurutulmuş sebze dolması, kuru domates ezmesi, kurutulmuş sebze yoğurtlaması gibi yemeklerde, çeşitli salatalarda, mezelerde hatta kahvaltılıklarda bile en azından kurutulmuş domateslerden kullanarak bu lezzetlere olabildiğince soframızda yer vermeye çalışıyorum. Siz de kendiniz yaz aylarında sebze kurutmadıysanız bile artık her yerde hazır satılan kurutulmuş sebzelerden alıp bu tariflerden birini denemek isterseniz, kırmızı olan yazılara tıklayarak o tariflere de ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 su bardağı kadar kurutulmuş taze fasulye
- Yarım su bardağı kurutulmuş biber
- 4-5 adet kurutulmuş acı biber
- 3-4 yemek kaşığı kışlık şişe domatesi
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Kurutulmuş taze fasulyeler iyice yıkanıp, biraz diri kalacak şekilde haşlanır.
- Kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- Sıcak su içinde bekletilen kurutulmuş biberler de süzüldükten sonra kuru soğanlara eklenir.
- Kış için hazırlanıp şişelenmiş domates püresinden de bir kaç kaşık eklenip, hepsi birlikte kavrulur.
- Suyu süzülen kurutulmuş taze fasulyeler ve acı biberlerde eklenip, biraz çevrilir.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuzu da eklenip, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- İstenirse sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Hiç fasulye kurutmamıştım. Yazındeneyebilirim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBiz eskiden beri kuruturuz ve çok da güzel olur, beğeneceğinizi düşünüyorum :) Çok teşekkürler.
SilFasulye kurutmuştum önceki yıl ama bu yıl fırsatım olmamıştı. Çok lezzetli oluyor...
YanıtlaSil