Cipsli tavuk kızartması tarifi
Cipsli tavuk tarifi
Çalıştığım yıllarda hafta içinde daha pratik yemekler yaptığımdan bir kaç tavuk göğsü veya tavuk kanadı alarak çok kısa sürede hazırlanabilen cipsli parmak tavukları bazen ana yemek bazen de meze veya ara sıcak olarak yapardım. Epey uzun zamandır yapmadığımdan unutmuşum ve dolayısıyla paylaşmamışım. İsterseniz bir gece önceden tavuk göğüslerini sos içinde bekletebilir yada aceleniz varsa beklemeden baharatlı cips kırıntılarına bulayarak da kızartabilirsiniz.
Malzemeler:
- Yarım kilogram kadar tavuk göğsü
- 1 paket baharatlı mısır cipsi
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- Karabiber, Tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
- Tavuk göğüsleri yıkanıp, kurulanıp parmak boyutunda ince uzun kesilir.
- Tavuk parçaları önce çırpılmış yumurtaya sonra tuz ve baharat eklenmiş una sonra tekrar çırpılmış yumurtaya ve en sonda ufalanmış cipslere iyice bulanır.
- Azar azar kızgın yağa atılıp, çevrilerek kızartılır.
- Yanında pilav veya patates kızartması ile sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.