Palmiye kurabiye nasıl yapılır
Palmiye kurabiye ani misafir geleceğinde, çayın kahvenin yanında yenilebilecek ve en kısa sürede yapılabilecek, en bereketli, en pratik lezzetlerdendir sanıyorum. Aslen Fransız mutfağına ait, Fransızların tatlı ve tuzlu olarak değişik çeşitlerde yaptıkları, Büyükada'nın da meşhur kurabiyelerindenmiş :) Hazırda milföy hamurunuz varsa fırın ısınana kadar hazırlayabileceğiniz bu kurabiyelerin içine ben toz şeker ve tarçın karışımı kullandım ama siz nutella benzeri sürülebilir bir çikolata veya tahin kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler: - 5 adet dikdörtgen milföy hamuru
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Milföy hamurlarının kullanacağımız kadarı buzluktan çıkartılır.
- Toz şekere tarçın karıştırılıp, bir tepsiye yayılır.
- Milföy hamurları oda sıcaklığında biraz yumuşayınca birer birer alınıp bir yüzü veya istenirse her iki yüzü de tarçınlı toz şekere bulanır.
- Merdane ile üzerinden hamuru çok fazla inceltmeden geçilir.
- Merdane ile enine ve boyuna biraz büyütülen hamurun her iki kısa kenarından tam ortada buluşacak şekilde rulo yapılır.
- Yapılan rulodan bir parmak kalınlığında parçalar kesilip, yan yan yatırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Üzerlerine bir bardağın altıyla biraz bastırılıp, düzleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.
- İstenirse üzerine pudra şekeri elenir.
- Dikdörtgen milföy hamuru bulamazsanız, iki kare milföy hamurunu ortadan biraz üst üste getirerek bastırıp birleştirdikten sonra da kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.