26 Ocak 2019 Cumartesi

ZEYTİN SALATASI

Zeytin Piyazı Tarifi
Zeytin Salatası Tarifi
Malzemeler:
  • 250 gram çekirdeksiz biberli yeşil zeytin 
  • 5-6 adet kurutulmuş domates 
  • 2-3 adet kırmızı kapya biber 
  • 1 adet kırmızı kuru soğan 
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • Maydanoz 
  • Dereotu 
  • Tuz 

Yapılışı: 
  • Kırmızı kapya biberler ateş üzerinde közlenip, kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkartılır.
  • Kurutulmuş domatesler kaynar su içinde yumuşayana kadar bekletilip, suyu süzülür.
  • Çekirdeksiz yeşil zeytinler halka halka doğranır.
  • Kırmızı kuru soğan, közlenmiş biberler, kurutulmuş domatesler, maydanoz ve dereotu doğranır. 
  • Zeytinyağı, limon suyu ve tuz da eklenerek derin bir kabın içinde malzemeler karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır.

25 Ocak 2019 Cuma

ÇINTARLI MİLFÖY BÖREK

Çıntarlı Milföy Börek Tarifi
Melkili Milföy Börek Tarifi
Mantarlı Milföy Börek Tarifi
Malzemeler:

  • 1 paket milföy hamuru 
  • 500 gram çıntar ( melki ) 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 yemek kaşığı domates püresi 
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet yumurta 
  • Karabiber 
  • Tuz

Yapılışı: 

  • Milföy hamurları buzluktan çıkartılıp, oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan ve doğranmış mantarlara domates püresi eklenip, suyunu çekene kadar zeytinyağında kavrulur.
  • Doğranmış domates, biber, karabiber ve tuzu da eklenerek karıştırılır.
  • Milföy hamurlarının içine birer yemek kaşığı mantarlı iç malzemesinden konulup, üçgen şeklinde kenarları bastırılarak kapatılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir. 
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilip, tercihen sıcak servis edilir.



24 Ocak 2019 Perşembe

UN KURABİYESİ

Un Kurabiyesi Tarifi
Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 250 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı mısır nişastası 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 4 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket damla sakızlı vanilya
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, mısır nişastası, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.
  • Un da azar azar eklenerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan minik parçalar kopartılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Çatalla hafifçe bastırılıp, izi çıkartılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek 15-20 dakika pişirilir.
  • Fırından alınan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenir.

21 Ocak 2019 Pazartesi

AKKIZ OTU YEMEĞİ

Akkız Otu Yemeği Tarifi
Şevket-i Bostan Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Şevket-i Bostan Yemeği Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 kilogram akkız otu ( Şevket-i Bostan)
  • 1 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 adet limonun suyu 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Akkız otunun yenilmeyecek durumdaki yaprakları kopartılıp atıldıktan sonra sirkeli su içinde bir süre bekletilip, iyice yıkanır.
  • Taze yaprakları bırakılıp, dikenli yeşil yaprakları tercihen eldivenle sıyrılıp, ayrılır.
  • Kahverengi kök kısımları ise bıçakla kazınarak ortadan dikine iki parçaya ayrılarak varsa odunsu kısım çıkarılıp atılır.
  • Yapraklar ve kökler hiç toprak kalmayıncaya kadar yıkanır.
  • Kazındıktan sonra ortaya çıkan beyaz kökler limonlu su içinde bekletilir.
  • Zeytinyağı konulmuş tencerede yemeklik doğranmış soğanlar  ve un pembeleşene kadar kavrulur.
  • Ayıklanıp, iyice yıkanan kökler yağda biraz çevrildikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su konulur.
  • Köklerin iyice pişmesi için, kontrol edilerek ve azaldıkça ara ara sıcak su eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.

20 Ocak 2019 Pazar

KREMALI LİMON SOSLU MAKARNA

Limonlu Makarna Tarifi
Limon soslu Makarna Tarifi
Kremalı Limon Soslu Makarna Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 paket limonlu makarna 
  • 200 ml süt kreması 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • Maydanoz 
  • Karabiber 
  • Tuz
Yapılışı:
  • Makarna tuz eklenmiş, bol kaynar suda haşlanıp, fazla suyu süzülür.
  • Erimiş tereyağında çevrilen haşlanmış makarnalar, süt kreması, limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
  • Karabiberi de eklenip, sıcak servis edilir.

19 Ocak 2019 Cumartesi

EV YAPIMI CİPS

Ev Yapımı Cips Tarifi
Ev yapımı Kolay Cips Tarifi
Lavaş Cips Tarifi
Tortilla Cips Tarifi
 Malzemeler:
  • 1 paket hazır lavaş 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Kırmızı pul biber 
  • Kekik 
Yapılışı: 
  • Zeytinyağı ve istenen baharatlar karıştırılır.
  • Lavaşların aralarına zeytinyağlı, baharatlı karışım fırça yardımıyla sürülür.
  • Üst üste yağlanıp konulan lavaşlardan bıçakla önce on iki parçaya sonra tekrar üç parçaya bölünerek üçgenler kesilir.
  • Kesilen üçgenler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında arada karıştırılıp, ters yüz edilerek pembeleşinceye kadar yakmamaya dikkat edilerek kontrollü pişirilir.
  • Yanında istenen dipsos ile servis edilir.

17 Ocak 2019 Perşembe

MEKSİKA FASULYESİ SALATASI

Meksika Fasulyesi Salatası Tarifi
Meksika Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır
Kırmızı Fasulye Salatası Tarifi
Malzemeler:
  • 2 su bardağı dolusu kırmızı Meksika fasulyesi 
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır 
  • 1-2 adet havuç 
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kapari turşusu
  • 3 adet taze soğan 
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz 
  • Yarım demet dereotu 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı sirke 
Yapılışı:
  • Fasulyeler ayıklanıp, bir gece önceden ıslatılır.
  • Ertesi gün siyah suyu dökülüp, yumuşayana kadar haşlanıp, süzülür.
  • Haşlanmış fasulyeler soğuyunca zeytinyağlı, limonlu, sirkeli sosu dökülür.
  • Konserve veya yazdan hazırlanıp dondurulmuş mısırlar eklenir.
  • Havuç ve çekirdekleri çıkartılmış kırmızı biberler olabildiğince minik doğranır.
  • Taze soğanlar, halka halka çıkarılacak şekilde kuru soğanlar ve kapari turşuları da doğranır.
  • Maydanoz ve dereotu da doğranarak, eklenir.
  • Bütün malzemeler iyice karıştırılıp, servis tabağına alınır.

15 Ocak 2019 Salı

BİSKÜVİ PASTASI

Bisküvili Pasta Tarifi
Bisküvi Pastası Tarifi
İkea Bisküvili Tatlı Tarifi
Portakallı Bisküvili Tatlı Tarifi
Malzemeler:
  • 1 paket İKEA portakallı bisküvi ( Annas Apelsin Pepparkakor bisküvi)
  • 5 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 paket Dr.Oetker Creme Ole 

Yapılışı:
  • Toz şeker, un ve buğday nişastası tencerede karıştırılır.
  • Süt azar azar eklenip, sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
  • Soğuyunca Creme Ole eklenip, mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılır.
  • Servis tabağına biraz krema sürülüp, üzerine bisküviler sıralanır.
  • Bisküvi ve krema bitene kadar devam edilip, portakal dilimleri ile süslenir.
  • Buzdolabında dinlendirilip, dilimlenerek servis edilir.

14 Ocak 2019 Pazartesi

YAPRAK TARHANA ÇORBASI

Yaprak Tarhana Çorbası Tarifi
Maraş Tarhanası Çorbası Tarifi
Cips Tarhana Çorbası Tarifi
Malzemeler: 
  • 250-300 gram Maraş yaprak tarhanası 
  • 1 litre sıcak su 
  • 1 su bardağı süzme yoğurt 
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı kuru nane 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Tarhana yaprakları tencereye alınıp, üzerine sıcak su dökülür.
  • Kapağı kapatılarak bir gece yumuşaması için bekletilir.
  • Tencere orta ateş üzerine alındıktan sonra başka bir kapta biraz su ile çırpılan yoğurt azar azar çorbaya eklenir.
  • Dövülmüş sarımsak, haşlanmış nohutlar ve tuzu da eklenir.
  • Gerekirse biraz daha sıcak su eklenerek, çorba kıvam alana kadar pişirilir.
  • Sos tenceresinde yağ kızdırılıp, kuru nane yakmadan çevrilerek çorbanın üzerine dökülür.
  • Tercihen sıcak olarak servis edilir.


13 Ocak 2019 Pazar

KARMACA

Karmaca Tarifi
Pırasalı Karmaca Tarifi
Pırasalı Karmaca Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 kilogram ince pırasa 
  • 3 adet yumurta 
  • 2 adet kuru soğan 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 1,5 su bardağı mısır unu 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Pul biber 
  • Kekik 

Yapılışı:
  • Pırasalar iyice yıkanıp, ince ince kıyılır.
  • Kuru soğan yemeklik doğranır.
  • Tuzu da eklenip, zeytinyağı konulmuş tavada pırasalar yumuşayana kadar kavrulduktan sonra ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra yumurtalar, yoğurt, mısır unu, kabartma tozu ve baharatlar da eklenerek karıştırılır.
  • Yağlanmış fırın kabına yayılıp, önceden 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık bir saat kontrol edilerek pişirilir.
  • İlk sıcaklığı geçince dilimlenerek servis edilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...