Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır
Pırtike Çorbası Tarifi
Pırtike Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram ıspanağın yaprakları
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sumak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 litre su
- Pul biber
- Tuz
Yapılışı:
- Ispanağın kökleri ayrıldıktan sonra yaprakları iyice yıkanır.
- Bir kaseye konulan sumağın üzerine sıcak su dökülüp, on beş dakika kadar bekletildikten sonra süzülür.
- Zeytinyağı konulmuş tencerede doğranmış kuru soğan ve salça kavrulur.
- İrice doğranmış ıspanak yaprakları, pul biber ve tuz eklenip, çevrilir.
- Haşlanmış nohut, pirinç, sumağın bekletildiği süzülen su da eklenir.
- Çorbanın suyu da eklenip, pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirildikten sonra ocaktan alınır.