Patlıcan Ezme Nasıl Yapılır
Kaju Fıstıklı Patlıcan Ezme Tarifi
Malzemeler:
- 7-8 adet kemer patlıcanı
- 1 su bardağı kaju fıstık
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Yapılışı:
- Patlıcanlar ocak üzerinde veya fırının ızgarasında közlenir.
- Biraz soğuyunca kaşık yardımıyla kabuklarından sıyrılarak içleri alınıp, irice doğranır.
- Zeytinyağında kaju fıstıklar kavrulup, kırmızı pul biber eklenir.
- Suyu süzülmüş yoğurt, ezilmiş sarımsaklar, kaju fıstıklar ve doğranmış patlıcanlar karıştırılır.
- Servis tabağına alınıp, kalan kaju fıstıklar yağıyla birlikte patlıcanların üzerine gezdirilir.