Bal kabaklı cheesecake nasıl yapılır
Cheesecake tarifi
Şimdilerde bazı çevrelerce sorgulanır olsa da, eskiden yeni bir yıla girmek mutlulukla karşılanır, karınca kararınca hemen her evde bütçenin elverdiğince hazırlıklar yapılır ve yeni yıla nasıl başlanırsa öyle devam edeceği düşünülüp genellikle meyveler, çerezler, kabak tatlısı, kestane, hindi veya tavuk dolmasının olduğu bereketli sofralar hazırlanırdı. Siz de yeni yıla nasıl girilirse öyle gider düşüncesiyle sofra hazırlamak isterseniz, bal kabağı tatlısının modernize edilmiş halini yaparak hem tatlı hem de pasta niyetine sofralarınızda yer verebilirsiniz.
Malzemeler:- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tuzsuz tereyağı
- 1 paket labne peyniri ( 400 gram)
- 1 paket süt kreması (200 gram)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım kilogram temizlenmiş bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
- Bal kabağı soyulup, dilimlendikten sonra bir sıra bal kabağı bir sıra toz şeker konularak fırında veya çelik tencerede pişirilip, süzgeçte soğumaya bırakılır.
- Bisküviler mutfak robotunda un haline getirilip, oda sıcaklığındaki tereyağı ile iyice karıştırılır.
- Tabanına yağlı kağıt serilen 24 santim çapındaki kelepçeli kek kalıbına bisküvi kırıntıları bastırılarak yayılır.
- Buzdolabına konulup, bekletilir.
- Labne peynir süzgece alınarak suyu süzdürülür.
- Labne peyniri, süt kreması ve toz şeker mikserle katılaşana kadar çırpılır.
- Yumurtalar birer birer eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Nişasta, un ve vanilya da eklenip karıştırılır.
- Buzdolabından çıkarılan bisküvili tabanın üzerine karışım dökülür.
- Pişerken üzerinin çatlamaması için, kalıbın yanına fırına dayanıklı bir kap içinde su konulur.
- Kelepçeli kalıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 30-40 dakika kadar pişirilir.
- Fırın soğuyana kadar fırın kapağı biraz aralanarak cheesecake içinde bekletilir.
- Fırından çıkınca üzerine bal kabağı püresi yayılıp cevizle süslenir.
- Buzdolabında bir gece veya en az bir kaç saat dinlendirildikten sonra kelepçeli kalıptan çıkartılıp, servis tabağına alınır.