Enginar kızartması tarifi
Enginar kızartması nasıl yapılır
Çıtır enginar tarifi
Enginar cipsi nasıl yapılır
Malzemeler:
- 15-20 adet bebek enginar
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limonun suyu
- 250 gram yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 1 demet dereotu
- Zeytinyağı
- Bebek enginarların sert dış yaprakları sap kısmı kopartılmadan kesilir.
- Sapların sert dış kısmı bıçakla alınıp, temizlenir.
- Su doldurulan derin bir kaba 1 tatlı kaşığı un ve limonun suyu eklenir.
- Enginarların varsa ortada ki tüylü kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkartılır.
- Enginarlar temizlendikçe kararmaması için limonlu suyun içine atılır.
- Kaynayan su içinde 10 dakika yumuşayana kadar haşlanır.
- Enginarlar süzgece konulup,süzdürülür.
- Kağıt havlu ile kurulanıp, unlanır.
- Fazla unu silkelenip, kızgın yağda kızartılır.
- Kızartılan enginarlar kağıt havlu üzerine çıkartılır.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlanarak ister ayrı bir kapta, istenirse enginarların üzerine dökülerek servis edilir.