Lorlu Kurabiye Tarifi
Damla Sakızlı Lor Kurabiyesi Tarifi
Sakızlı Lor Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Zeytinyağlı Sakızlı Kurabiye Tarifi
Damla Sakızlı Lor Kurabiyesi Tarifi
Sakızlı Lor Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Zeytinyağlı Sakızlı Kurabiye Tarifi
Ankara'da yaşadığımız yıllarda tatlı
lor her yerde satılmadığından en çok özlediklerimdendi; bu taraflara her
geldiğimde mevsim otları, mantarları ile birlikte mutlaka tatlı lor da alıp
götürürdüm. Şimdilerde Ankara'da da birkaç yerde satılıyormuş, neyse ki bizim
için tatlı lor bulmakta artık bir sıkıntı olmayınca sık sık kurabiyesini
yapıyorum. Bu tarifle siz de yumuşacık, damla sakızı kokulu lorlu kurabiyeler
yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 250 gram tatlı lor
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta (birinin beyazı üzerine)
- 2 su bardağı un
- 5 parça damla sakızı
- 1 yemek kaşığı limonun suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 kase susam
Yapılışı:
- Tatlı lor, toz şeker, zeytinyağı ve yumurtalar karıştırılır.
- Yumurtalardan birinin beyazı üzeri için ayrılır.
- Un derin bir kaba elenir.
- Damla sakızları havanda iyice dövülür.
- Limon suyunda eritilen karbonat da malzemelere eklenir.
- Un azar azar eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan irice parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Kurabiyeler önce çırpılmış yumurta akına daha sonra da susama bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kontrollü olarak 30-40 dakika kadar pişirilir.
- Soğuması beklenip, tepsiden alınır.