31 Ocak 2019 Perşembe

KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE

Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi
Kuru Üzümlü Kurabiye Nasıl Yapılır
 Malzemeler:

  • 2 adet yumurta 
  • 125 gram tereyağı  
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1,5 su bardağı mısır nişastası 
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 çay bardağı kuru üzüm 

Yapılışı:
  • Kuru üzümler sıcak su içinde yumuşayıncaya kadar bekletildikten sonra süzülüp, kağıt havlu ile iyice kurulanır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağ, pudra şekeri, mısır nişastası derin bir kap içinde karıştırılır.
  • Kurabiyenin üzerine yumurta sarısı sürülecekse, yumurta sarılarından biri ayrılır.
  • Tereyağlı karışıma yumurta, kabartma tozu, vanilya ve azar azar da un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Kuru üzümler de eklenerek yoğurulan hamur streç filme sarılarak buzdolabında yarım saat kadar bekletilir.
  • Buzdolabından çıkarılan hamur dört parçaya ayrılıp, her parça ince uzun rulo şeklinde yuvarlanır.
  • Ruloların üzerine biraz bastırılıp, yassılaştırıldıktan sonra istenirse ayrılan yumurta sarısı sürülüp verev verev kesilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülmediyse, pudra şekeri elenerek servis edilir.

29 Ocak 2019 Salı

ISPANAK ( PIRTİKE ) ÇORBASI

Ispanak Çorbası Tarifi
Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır
Pırtike Çorbası Tarifi
Pırtike Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • Yarım kilogram ıspanağın yaprakları 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • Yarım çay bardağı pirinç 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 çay bardağı sumak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 litre su 
  • Pul biber
  • Tuz
Yapılışı:
  • Ispanağın kökleri ayrıldıktan sonra yaprakları iyice yıkanır.
  • Bir kaseye konulan sumağın üzerine sıcak su dökülüp, on beş dakika kadar bekletildikten sonra süzülür.
  • Zeytinyağı konulmuş tencerede doğranmış kuru soğan ve salça kavrulur.
  • İrice doğranmış ıspanak yaprakları, pul biber ve tuz eklenip, çevrilir.
  • Haşlanmış nohut, pirinç, sumağın bekletildiği süzülen su da eklenir. 
  • Çorbanın suyu da eklenip, pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirildikten sonra ocaktan alınır.

27 Ocak 2019 Pazar

ÇİKOLATALI GRİSSİNİ

Çikolatalı Grissini
Çikolatalı Grissini Çubukları
Çikolatalı Çubuklar
Malzemeler: 
  • 1 paket Ülker Grissini 
  • 1 paket (80 gram) bitter çikolata 
  • 1 paket Dr.Oetker pasta süsü sprinkles
Yapılışı:
  • Bitter çikolata parçalara ayrılıp, ısıya dayanıklı küçük bir kabın içine konulur.
  • Bu kap da içi su dolu daha büyükçe bir kabın içine yerleştirilerek ocağın üzerine konulur.
  • İçine hiç su girmemesine dikkat edilen çikolata parçaları benmari usulü eritilir.
  • Grissiniler yarısına kadar eriyen çikolataya batırılıp çıkartıldıktan sonra üzerlerine renkli pasta süsleri, çikolata kırıntıları veya hindistan cevizi serpilip, fırın teli üzerinde bekletilerek donması sağlanır.

26 Ocak 2019 Cumartesi

ZEYTİN SALATASI

Zeytin Piyazı Tarifi
Zeytin Salatası Tarifi
Malzemeler:
  • 250 gram çekirdeksiz biberli yeşil zeytin 
  • 5-6 adet kurutulmuş domates 
  • 2-3 adet kırmızı kapya biber 
  • 1 adet kırmızı kuru soğan 
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • Maydanoz 
  • Dereotu 
  • Tuz 

Yapılışı: 
  • Kırmızı kapya biberler ateş üzerinde közlenip, kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkartılır.
  • Kurutulmuş domatesler kaynar su içinde yumuşayana kadar bekletilip, suyu süzülür.
  • Çekirdeksiz yeşil zeytinler halka halka doğranır.
  • Kırmızı kuru soğan, közlenmiş biberler, kurutulmuş domatesler, maydanoz ve dereotu doğranır. 
  • Zeytinyağı, limon suyu ve tuz da eklenerek derin bir kabın içinde malzemeler karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır.

25 Ocak 2019 Cuma

ÇINTARLI MİLFÖY BÖREK

Çıntarlı Milföy Börek Tarifi
Melkili Milföy Börek Tarifi
Mantarlı Milföy Börek Tarifi
Malzemeler:

  • 1 paket milföy hamuru 
  • 500 gram çıntar ( melki ) 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 yemek kaşığı domates püresi 
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet yumurta 
  • Karabiber 
  • Tuz

Yapılışı: 

  • Milföy hamurları buzluktan çıkartılıp, oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan ve doğranmış mantarlara domates püresi eklenip, suyunu çekene kadar zeytinyağında kavrulur.
  • Doğranmış domates, biber, karabiber ve tuzu da eklenerek karıştırılır.
  • Milföy hamurlarının içine birer yemek kaşığı mantarlı iç malzemesinden konulup, üçgen şeklinde kenarları bastırılarak kapatılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir. 
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilip, tercihen sıcak servis edilir.



24 Ocak 2019 Perşembe

UN KURABİYESİ

Un Kurabiyesi Tarifi
Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 250 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı mısır nişastası 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 4 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket damla sakızlı vanilya
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, mısır nişastası, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.
  • Un da azar azar eklenerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan minik parçalar kopartılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Çatalla hafifçe bastırılıp, izi çıkartılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek 15-20 dakika pişirilir.
  • Fırından alınan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenir.

21 Ocak 2019 Pazartesi

AKKIZ OTU YEMEĞİ

Akkız Otu Yemeği Tarifi
Şevket-i Bostan Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Şevket-i Bostan Yemeği Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 kilogram akkız otu ( Şevket-i Bostan)
  • 1 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 adet limonun suyu 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Akkız otunun yenilmeyecek durumdaki yaprakları kopartılıp atıldıktan sonra sirkeli su içinde bir süre bekletilip, iyice yıkanır.
  • Taze yaprakları bırakılıp, dikenli yeşil yaprakları tercihen eldivenle sıyrılıp, ayrılır.
  • Kahverengi kök kısımları ise bıçakla kazınarak ortadan dikine iki parçaya ayrılarak varsa odunsu kısım çıkarılıp atılır.
  • Yapraklar ve kökler hiç toprak kalmayıncaya kadar yıkanır.
  • Kazındıktan sonra ortaya çıkan beyaz kökler limonlu su içinde bekletilir.
  • Zeytinyağı konulmuş tencerede yemeklik doğranmış soğanlar  ve un pembeleşene kadar kavrulur.
  • Ayıklanıp, iyice yıkanan kökler yağda biraz çevrildikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su konulur.
  • Köklerin iyice pişmesi için, kontrol edilerek ve azaldıkça ara ara sıcak su eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.

20 Ocak 2019 Pazar

KREMALI LİMON SOSLU MAKARNA

Limonlu Makarna Tarifi
Limon soslu Makarna Tarifi
Kremalı Limon Soslu Makarna Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 paket limonlu makarna 
  • 200 ml süt kreması 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • Maydanoz 
  • Karabiber 
  • Tuz
Yapılışı:
  • Makarna tuz eklenmiş, bol kaynar suda haşlanıp, fazla suyu süzülür.
  • Erimiş tereyağında çevrilen haşlanmış makarnalar, süt kreması, limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
  • Karabiberi de eklenip, sıcak servis edilir.

19 Ocak 2019 Cumartesi

EV YAPIMI CİPS

Ev Yapımı Cips Tarifi
Ev yapımı Kolay Cips Tarifi
Lavaş Cips Tarifi
Tortilla Cips Tarifi
 Malzemeler:
  • 1 paket hazır lavaş 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Kırmızı pul biber 
  • Kekik 
Yapılışı: 
  • Zeytinyağı ve istenen baharatlar karıştırılır.
  • Lavaşların aralarına zeytinyağlı, baharatlı karışım fırça yardımıyla sürülür.
  • Üst üste yağlanıp konulan lavaşlardan bıçakla önce on iki parçaya sonra tekrar üç parçaya bölünerek üçgenler kesilir.
  • Kesilen üçgenler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında arada karıştırılıp, ters yüz edilerek pembeleşinceye kadar yakmamaya dikkat edilerek kontrollü pişirilir.
  • Yanında istenen dipsos ile servis edilir.

17 Ocak 2019 Perşembe

MEKSİKA FASULYESİ SALATASI

Meksika Fasulyesi Salatası Tarifi
Meksika Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır
Kırmızı Fasulye Salatası Tarifi
Malzemeler:
  • 2 su bardağı dolusu kırmızı Meksika fasulyesi 
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır 
  • 1-2 adet havuç 
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kapari turşusu
  • 3 adet taze soğan 
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz 
  • Yarım demet dereotu 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı sirke 
Yapılışı:
  • Fasulyeler ayıklanıp, bir gece önceden ıslatılır.
  • Ertesi gün siyah suyu dökülüp, yumuşayana kadar haşlanıp, süzülür.
  • Haşlanmış fasulyeler soğuyunca zeytinyağlı, limonlu, sirkeli sosu dökülür.
  • Konserve veya yazdan hazırlanıp dondurulmuş mısırlar eklenir.
  • Havuç ve çekirdekleri çıkartılmış kırmızı biberler olabildiğince minik doğranır.
  • Taze soğanlar, halka halka çıkarılacak şekilde kuru soğanlar ve kapari turşuları da doğranır.
  • Maydanoz ve dereotu da doğranarak, eklenir.
  • Bütün malzemeler iyice karıştırılıp, servis tabağına alınır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...