20 Mayıs 2015 Çarşamba

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR YEMEĞİ

Garnitürlü enginar yemeği tarifi
Garnitürlü enginar yemeği nasıl yapılır
Bezelyeli havuçlu enginar yemeği tarifi
     Bu güne kadar sayfamda enginarlı pek çok değişik tarife yer vermeme rağmen; en bilinen, en sık yapılan garnitürlü enginar tarifini paylaşmamışım :) Aslında enginar çanağı ve garnitür malzemelerinin hemen her yerde hazır satıldığını düşünürsek bu tarif en sık yapılanlardandır herhalde. Ben garnitür olarak taze bezelye, arpacık soğanı ve havuç kullandım ama siz o aşamalarıyla uğraşmak istemezseniz; bezelye, havuç, patatesten oluşan hazır garnitürlerden de kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 6 adet enginar çanağı 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 12 adet arpacık soğan 
  • 1 su bardağı taze bezelye 
  • 1 adet havuç 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım limonun suyu 
  • Yarım demet dereotu 
  • 1 tatlı kaşığı un 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Enginar çanakları iyice yıkanıp, sert kısımları temizlenerek limonlu su içinde bekletilir.          
  • Önce yemeklik doğranmış kuru soğan ve arpacık soğanları, sonra da küp küp doğranmış havuçlar, bezelyeler ve bir tatlı kaşığı kadar un zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
  • Enginar çanakları da aynı tencereye dizilip, limonlu sudan üstüne eklenir.
  • Kısık ateşte enginarlar yumuşayıp suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.
  • Ocaktan indirmeden hemen önce ince kıyılmış dereotu eklenir.
  • Piştikten sonra servis tabağına alınan enginarlara, iç malzemesi paylaştırılır.

50 yorum:

  1. Merhaba Nergiz hanım uzun zamandır sizi takip edemiyordum yine harika tarifler paylasmissin eline emeğine sağlık canım tarifler için çok teşekkür ederim zehra gunes

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar hoş geldiniz Zehra hanım :) takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim.Sevgilerimle.

      Sil
  2. Arpacık soğan çok şık durmuş, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Yazınızı okurken acıktığımı hissettim :) Çok etkili ve güzel bir tarif olmuş elinize sağlık :) Tekipteyim, sevgiler <3
    http://duygugoker.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, keşke ikram etme olanağımız olsa değil mi :) Sevgilerimle.

      Sil
  4. Enginarı çok seviyorum bende; nefis görünüyor, elinize sağlık (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevsimindeyken mümkün olduğunca pişirmeye çalışıyorum ben de :) Teşekkürler.

      Sil
  5. elinize sağlık.. bu akşam bizde de var bundan :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, size de afiyet olsun :) Sevgilerimle.

      Sil
  6. Bugune kadar pisirmek kismet olmadi :D insallah bu tarif ilkim olur. Ellerinize saglik. www.acemiden.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enginar çanağı konserve olarak bile satıldığından bulmakta sorun yaşamayacağınız, yapılabilecek en kolay tariflerden.Kolay gelsin size de :)

      Sil
  7. bayılırım enginarın her haline bildik bilmedik olsun ama enginar olsun ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyiz o zaman :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  8. enginarın tam zamanı çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle İzmir'de gerçekten her yer enginar, bu durum çok çok güzel tabii :) Sevgiler.

      Sil
  9. Ellerinize sağlık... Tarifinizi deneyeceğim...Sevgiler......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım deneyince de beğenirsiniz Nahide hanımcığım, sevgilerimle.

      Sil
  10. Ben de bu gün taze bakla ile birlikte yaptım her çeşidini çok seviyorum ellerine sağlık canım.
    pazarımız da kuruluyor çarşambaları Diyarbakır'a çocuklara yolladık sabah erkenden oralar da bulamıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'dayken bize de annem yıllarca enginar, çıntar, cibes gönderdi, annelik zor iş Hatice'ciğim.Senin de ellerine sağlık, çocuklarına da afiyet olsun :) Sevgilerimle.

      Sil
  11. Çok leziz görünüyor ellerinize sağlık. Enginarı güzel yapan olursa yiyorum :) kendim henüz pişirmedim enginar alırken sanırım bazı özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. Her defasında aynı lezzette olmuyor sanki. :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız taze enginar her yerde bulunmuyor ama şimdi tam zamanı.Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  12. Nergiz hanım sayfanızı takibe aldım. Bana da beklerim (apaydindunyam.blogspot.com) :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, iade-i ziyaretinize gelirim tabii :) Sevgiler.

      Sil
  13. Bu lezzete kim hayır diyebilir ki...Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de hayır diyemeyenlerdeniz :) Sevgilerimle.

      Sil
  14. Ellerinize saglik harika gorunuyor

    YanıtlaSil
  15. Çok severim elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmez mi :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  16. Çok severim nefis olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  17. çok güzel görünüyor elinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gül Mutfağım, sevgilerimle.

      Sil
  18. enginarın her türlüsünü severim. Ama en çok garniturlusunu severim. Sizinkinin de kıvamı cok güzel duruyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enginarın en kolay bulunan hali olunca, en çok yapılan tariflerinden biri de bu herhalde.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  19. offff offff en bi sevdiğim benim bu enginar bol bol yemeli yedirmeli ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevsiminde şifa niyetine 40 adet yemek gerekiyormuş, eskiden bulamıyorduk ama şimdilerde sanıyorum bu sayıya ulaşabiliyoruz :)

      Sil
  20. bayılırım ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  21. hııımmm nefis görünüyor.Ellerine sağlık Nergisciğim

    YanıtlaSil
  22. Ellerinize sağlık Nergis hanımcım ;) biz şanslı Egeliler olarak bolca ve her türlüsünü zevkle tüketiyoruz. Mevsiminde pişirildi ve buzluk dolduruldu :D dilerim yemek nasip olur. Öpüyorum sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günlerde, mutlu sofralarda yenilsin :) Ben henüz kışlıklara geçemedim ama fazla da beklememek lazım.Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  23. tamda enginar mevsimi ne güzeldir çok severim enginarlı lezzetleri ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de enginar mevsiminden ve her yerde enginar görmekten mutluyum :) Çok teşekkürler, sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...