Maş Fasulyesi Salatası Tarifi
Maş Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır
Maş fasulyesi, yıllar önce ilk defa gazetelerin bulmacalarını çözerken karşıma çıkmıştı. Bir çeşit börülce, soldan sağa üç harf : MAŞ :) İçinde börülce geçmesi sebebi ile dikkatimi çekmişti. Uzun yıllar ezbere cevap yazdım ama maş fasulyesi ile tanışmam, birkaç yıl öncesine dayanıyor. Maş fasulyesini biraz dirice haşlayıp, minik minik doğradığım sebzelerle karıştırarak salatasını yapıyorum ama isterseniz börülce ile yaptığınız her şeyi yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet havuç
- 3-4 adet taze soğan
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 3-4 adet kornişon veya acur turşusu
- 1 demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
Yapılışı:
- Maş fasulyesi ayıklanıp, yıkandıktan üzerini geçecek kadar su ile bir gece önceden ıslatılır.
- Ertesi gün biraz diri kalacak şekilde az haşlanır.
- Suyu süzülüp, soğumaya bırakılır.
- Soğumuş maş fasulyelerine; minik minik doğranmış malzemeler ve haşlanmış mısır taneleri de eklenir.
- Zeytinyağı, tuz ve limon suyu da eklenerek, karıştırılır.