Vegan pasta tarifi
Meyveli vegan pasta nasıl yapılır
Yumurtasız, sütsüz, yoğurtsuz pasta tarifi
Oğlum vegan beslenmeyi tercih etmeden önce pastaları, kurabiyeleri çok severdi.Şimdi hayvansal hiç bir ürün tüketmediğinden özellikle dışarıda pasta yemesi imkansız hale geldi.İçinde yumurta, süt, yoğurt kullanılmayan pasta, börek, kurabiye bulmak çok zor, bulamayınca da kendiniz bir şeyler üretip, değişik denemelerde bulunmak zorunda kalıyorsunuz.Meyveli vegan pasta, pasta sever veganlar için bir alternatif olur belki.
Kek malzemeleri:
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı soğuk su
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Un, şeker, vanilya, kakao, kabartma tozu ve tuz geniş bir kapta karıştırılır.
- Ortası havuz gibi açılıp zeytinyağı, soğuk su ve sirke eklenir.
- Malzemeler kaşık veya tel çırpıcı ile iyice karıştırılır.
- Küçük kare kek kalıbı yağlanıp, karışım içine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık bir saat pişirilir.
- Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir.
Krema Malzemeleri:
- 2 su bardağı soya sütü
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı fındık
Yapılışı:
- Un, buğday nişastası ve toz şeker iyice karıştırılır.
- Soya sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak eklenir.
- Muhallebi gibi pişirilir.
Üzerine:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3-4 adet muz
- 3-4 adet kivi
- 10-15 adet çilek
Pastanın Yapılışı:
- Soğumuş kekin tabanı ve kenarları bırakılıp, ortası biraz çıkartılır.
- Havuz şekline gelen kekin ortasına ılık muhallebi ve iri dövülmüş fındıklar yayılır.
- Kekin her tarafına pudra şekeri elenir.
- Soğuyan muhallebinin üzerine çilek, kivi ve muzlar dilimlenip, sıralanır.
- Bir saat buzdolabında dinlendirilip, servis edilir.