Biscotti nasıl yapılır
Kuru meyveli biscotti tarifi
Kuru meyveli biscotti nasıl yapılır
Son günlerdeki favorimiz içine bol çeşitli kuru meyveler ve badem koyduğum kıtır kıtır biscottiler oldu. Çay saatlerinizde yada gecenin bir saatinde canınız yiyecek bir şeyler istediğinde atıştırabileceğiniz biscottilerin lezzetini çok beğenip, hepsini bir defa da yemezseniz uzun süre kavanozda saklayabilirsiniz :) Ben çoğu zaman hazır satılan kuru yemiş karışımlarından kullanıyorum ama hazır karıştırılmış kuru meyvelerden bulamazsanız; tercihinize göre hamura kuru üzüm, kayısı, incir, erik, badem, ceviz, fındık hatta çikolata ekleyerek yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı badem
- 1 çay bardağı karışık kuru meyve
- 1 paket kabartma tozu
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Kabartma tozu, badem ve ince kıyılmış kuru meyveler eklenir.
- Un da iki üç defada eklenip, yoğurulur.
- Ele yapışmayacak kıvamdaki hamur ince uzun yuvarlanıp, fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuduktan sonra dilimlenip, dilimler tekrar fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında keklerin bir yüzü kızardıktan sonra ters yüz edilerek diğer yüzü de kuruyana kadar bekletilir.
- Kavanozda uzun süre saklanır.