İç baklalı pilav tarifi
Taze iç baklalı pilav nasıl yapılır
Taze iç baklalı bahar pilavı tarifi
Baklanın zamanı geçti, nerede ise iç bakla da geçmek üzere, henüz biraz daha vakit varken baklalı pilav yada diğer adı ile bahar pilavı tarifi...
Malzemeler:- 1 su bardağı dolusu iç bakla
- 1 adet orta boy kurusoğan
- 3 su bardağı baldo pirinç
- 4,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 demet dereotu
- 5-6 adet taze soğan
- Tuz
- Karabiber
- Baklaların kabuğu çok derin olmayacak şekilde bıçakla çizilir.
- Dış kabuklarından çıkartılan baklaların, iç kabukları da çıkartılır.
- Kurusoğan ince ince doğranıp, zeytinyağında kavrulur.
- İyice yıkanmış pirinçler, iç baklalar, tuz ve sıcak su eklenir.
- Suyunu çekmeye yakın ince doğranmış dereotu ve taze soğanlar da eklenip, karıştırılır.
- Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu konulup, demlendirilir.
- Üzerine karabiber serpilip, servis edilir.