Rulo cacık tarifi
Rulo cacık nasıl yapılır
Sıcak yaz günlerinde, önceden hazırlanıp buzdolabında bulundurulacak, serin serin tüketilebilecek, birer lokmalık atıştırmalık veya meze olarak da yapılabilecek bir tarif.Önceden böyle bir tarif deneyen oldu mu bilmiyorum ama içeriğinde ki malzemelerle, cacık yapmakta kullandığımız malzemeler aynı olunca ben bu adı yakıştırdım. Malzemeler aynı, sadece sunumu daha değişik ve pratik...
Malzemeler:
- 2-3 adet iri salatalık
- 250 gram süzme yoğurt
- Bir kaç dal dereotu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- Kürdan
- Salatalıklar iyice yıkanır.
- Sebze soyucu ile salatalık boyuna, çekirdekli kısım hariç ince uzun şeritler kesilir.
- Süzme yoğurt, çatal ile çırpılıp pürüzsüz krema kıvamına getirilir..
- Yoğurda, ince kıyılmış dereotu, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharat eklenip, karıştırılır.
- İnce uzun salatalık şeritleri tezgaha serilir.
- Her salatalık şeridinin üstüne, bir tatlı kaşığı kadar yoğurtlu karışım, taşırmadan sürülür.
- Salatalıklar çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır.
- Rulolar kürdan ile açılmayacak şekilde sabitlenir.
- Servis tabağına dikine dizilir.
- İstenirse üzerine nane ve pul biber serpilip, çok az zeytinyağı gezdirilir.