Bamya Kızartması Tarifi
Bamya Kızartması Nasıl Yapılır
Bamya Tempura Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram taze büyük boy bamya
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı mısır unu
- Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
- Bamyalar yıkanıp, limonlu suda bekletildikten sonra iyice kurulanır.
- Bamyaların uç kısımları bıçakla külah gibi kesilip, temizlenir.
- Bamyalar beş dakika kadar haşlanıp, çıkartıldıktan sonra kuruması beklenir.
- Başka bir kabın içinde soğuk süt, yoğurt, sirke, tuz ve mısır unu çatal ile çırpılır.
- Bamyalar bu sosa batırıldıktan sonra kızdırılmış zeytinyağına üçer dörder tane atılıp yağ soğumadan kızartılır.
- Kızartılan bamyalar, kağıt havlu üzerine alınır.