Tabbule tarifi
Tabbule nasıl yapılır
Tabbule; sarma içine, kısıra benzeyen bol maydanozlu doyurucu ve çok hafif bir salata. Vitamin deposu olan bu salatayı yaparken malzeme miktarlarını kişisel tercihinize göre değiştirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 adet domates
- 2 adet salatalık
- 5-6 adet taze soğan
- 1-2 demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
Yapılışı:
- Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su konulup, şişmesi beklenir.
- Domateslerin kabukları soyulup, minik minik doğranır.
- Salatalıkların kabukları soyulup, doğranır.
- Taze soğanların beyaz uç kısımları doğranır.
- Maydanoz ve nane ince ince doğranır.
- Haşlanmış, soğumuş nohut eklenir.
- Zeytinyağı, tuz, limon suyu ve baharatlar da eklenip, karıştırılır.
- Sosunu çekmesi için yarım saat kadar bekletilip, servis edilir.