Baykuş kurabiye tarifi
Baykuş kurabiye nasıl yapılır
Bu sene tatili fazla uzatacağımızı bilmediğimden, yanıma hiç bir alet edevat :) almadan yazlığa gelince, kurabiye kalıplarım İzmir'de kaldı.Ben de kalıp olmadan yapılabilecek tariflere zorunlu olarak öncelik verdim.Ne yapılabilir diye araştırırken, yabancı sitelerden birinde gördüğüm bu baykuş kurabiyeler gözüme o kadar sevimli göründü ki iyi ki kalıplarımı yanıma almamışım diye düşündüm.Kurabiye kalıbına gerek olmadan, evdeki değişik büyüklükte ki yuvarlak şekillerden yararlanarak özellikle çocukların çok seveceği baykuş kurabiyeler yapabilirsiniz.- 250 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- Süslemek için, badem ve damla çikolata
- Oda sıcaklığında ki tereyağ diğer malzemeler ile karıştırılıp, yoğurulur.
- Üzeri örtülüp,yarım saat kadar dinlendirilir.
- Unlanmış tezgahta merdane ile bir parmak kalınlığında açılır.
- Açılan hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesilir.
- Yuvarlaklar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Her yuvarlağın üst kısmına elimizle iki taraftan hafif bastırılır.
- İçi boşaltılmış, iki boy yuvarlak kalemle bastırılarak iç içe yuvarlak göz şekli verilir.
- İç tarafa gelen yuvarlağa damla çikolata batırılarak göz yapılır.
- Gözlerin arasına gelecek şekilde badem batırılır.
- Baykuşların ayakları için, iki tarafına tatlı çatalı ile bastırılarak iz yapılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 15-20 dakika pişirilir.