Yeşil elmalı kek tarifi
Elmalı kek nasıl yapılır
Meyveli kek tarifi
Çay saatlerinde ikram edebileceğiniz, tatlı yerine de geçebilecek meyveli hafif bir kek yapmak isterseniz; elmaları ince ince dilimleyip istediğiniz gibi kekin üzerine sıralayabilirsiniz.Yeşil elma yerine mevsimine göre şeftali, vişne, üzüm yada armut kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet yeşil elma
Yapılışı:
- Yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
- Eritilip, soğutulmuş tereyağı eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu, vanilya eklenip, karıştırılır.
- Yağlanıp, unlanmış yuvarlak bir kalıba karışım dökülür.
- Elmaların çekirdekleri temizlenir.
- İnce ince doğranmış elma dilimleri, kekin üzerine istenen şekilde dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 40 dakika kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra, soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.