Şeker hamurlu pasta tarifi
Nergis çiçekli pasta nasıl yapılır
İçinde bu kadar nergis geçen bir blog da nergisli pasta olmazsa olmaz diye düşünerek, şeker hamurundan yaptığım nergis çiçekleri ile süslediğim; muzlu, fındıklı bir pasta yaptım.
Malzemeler:- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 adet muz
- 1 çay bardağı fındık kırığı
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yumurtalara toz şeker eklenip, mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
- Zeytinyağı ve süt eklenir.
- Un elenir, buğday nişastası, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte sıvı karışıma eklenip, karıştırılır.
- Yağlanıp, unlanmış küçük yuvarlak kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 50 dakika kontrol ederek pişirilir.
- Pişirilen kek soğuduktan sonra iki kata ayrılır.
- Kekin katları, iyice karıştırılıp eritilmiş şekerli süt ile ıslatılır.
- Önceden hazırlanıp, buzdolabında bekletilen krem şantinin yarısı katların arasına sürülür.
- Doğranmış muzlar ve fındık kırıkları da eklenerek kekin üst parçası konur.
- Kalan krem şanti kekin üst ve yan kısımlarına paylaştırılır.
- Bıçak yardımı ile üst ve yan kısımlar düzeltilir.
- Şeker hamuru ile pasta istenen şekilde süslenir.