Kahve çekirdekli portakallı votka tarifi
Kahve çekirdekli portakallı votka nasıl yapılır
Yılbaşı içeceği tarifi
Dostlar ki,
bir kere bile selamlaşmadık,
aynı ekmek,
aynı hürriyet,
aynı hasret için ölebiliriz.
Beste'nin Naneleri tarafından başlatılan üç yıldır artık geleneksel hale gelmiş olan, U.P.K.Y.I.H yani
Uluslararası Portakallı Kahveli Yılbaşı İçeceği Hareketi'ne
geçen yıl da katılmıştım ve dünyanın dört bir tarafından katılanlarla birlikte aynı gün ve saatlerde sağlığa ve barış içinde yaşanacak bir dünyaya kadeh kaldırmıştık. Kadehlerimizi barışa, sağlığa kaldırmıştık ama öyle bir yıl geçirdik ki; yaşadıklarımıza, fidan gibi gençlerimizi kaybettiğimize mi üzülelim yoksa her şeye rağmen hiç tahmin etmediğimiz insanların bile tepki verdiği, bir araya gelemez sanılan insanların bir araya geldiği bir direnişi aylarca yaşadığımıza, tarih yazılırken orada olduğumuza mı sevinelim bilemedik. Bu ülkede artık hiç bir şeye şaşırmam sanırken; karşılaştığımız gençlerin güzelliği, espri yetenekleri ve orantısız güce karşı kullandıkları orantısız zekaları ile dayanışma ve direnme güçleri beni çok şaşırttı.O güzel gençlerin sadece zekalarına ve dirençlerine şahit olsaydık, keşke acılarını görmeseydik, kayıplarına içimiz yanmasaydı.Ama;
Her yara, kitap ayracı gibi durur hayatımızda,
'' Nerede kalmıştık '' deriz, devam ederiz.
En sevdiğim Gezi sloganlarından biri ile kadehimi Gezi Ruhuna ve içinde Gezi Ruhu taşıyanlara kaldırıyorum.'' Sinirlenince çok güzel oluyorsun Türkiye'm '' , Şerefine, Barışa, Adalete, Huzura...
Malzemeler:
- 70 cl sade votka
- 2 adet küçük portakal
- 40 adet kahve çekirdeği
- 2 yemek kaşığı kahve çekirdeği
- 100 gram esmer şeker
- 100 gram toz şeker
Yapılışı:
- Portakallar yıkanıp, kahve çekirdeklerinin geleceği yerlere bıçakla minik delikler açılır.
- Deliklere kahve çekirdekleri sokularak yerleştirilir.
- Kavanozun içine önce beyaz sonra esmer şeker konulur.
- Kahve çekirdekli portakallar şekerlerin üzerine yerleştirilir.
- Üzerini kapatacak kadar votka dökülür.
- Bir gün bekletilip, şekerin erimesi için hafifçe çalkalanır.
- İki yemek kaşığı kadar kahve çekirdeği eklenip, kavanozun ağzı kapatılır.
- İki üç hafta karanlık ve serin bir yerde demlenmeye bırakılır.