Enginar yaprağı yemeği tarifi
Enginar yaprağı nasıl pişirilir
Pirinçli enginar yaprağı nasıl pişirilir
Enginar saplarının yanlarından çıkan yapraklarının bağlanmış halde satıldığını görüp, pazarda ki satıcıya nasıl yapılacağını sorunca ''herkes yapamaz'' cevabını almıştım. Aradan bir yıl geçti, enginar mevsimi geldi gene satılmaya başladı.Nasıl pişirileceğini gene sordum, gene ''onu herkes yapamaz '' cevabını alınca bu defa ısrarcı oldum ve nihayet tarifini alabildim. Ben satıcının bana tarif ettiği şekliyle pişirdim belki başka şekillerde de pişirenler vardır ama ben araştırmama rağmen enginar yapraklarının pişirilmesi ile ilgili bir tarif bulamadım. Sonuç olarak, yapılışı da tadı da çok özel bir şey değilmiş ama ben biraz meraktan biraz da enginarın pişirmediğim hali kalmasın diye bir de bu halini pişirdim.
Malzemeler:- 1 bağ enginar yaprağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 4 - 5 yemek kaşığı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
- Enginar yaprakları iyice yıkanır.
- Kökten çıkan yaprağın sert dal kısımları bırakılır, uçtaki yaprakları atılır.
- Dış kısmında ki sert lifli kısım bıçak yardımı ile soyularak temizlenir.
- İç kısmı ise kabakları kazıdığımız gibi kazınıp,temizlenir.
- İki üç parmak kalınlığında kesilip, limonlu su içine konulur.
- Kuru soğanlar yemeklik doğranıp, zeytinyağında kavrulur.
- Küp küp doğranmış domatesler de yağda biraz çevrilir.
- Enginar yaprakları, pirinç ve tuzu eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılarak yumuşayana kadar pişirilir.