Börülce yemeği tarifi
Börülce yemeği nasıl yapılır
Taze börülce yemeği tarifi
Taze börülce yemeği aslında tarif edilecek bir yemek değil, her zaman ki usulle yaptığımız yemeklerden biri ama geçen gün pazarda börülce alırken bunun sadece salatası mı olur, yemeği de yapılır mı diye soran bir yazlıkçıdan sonra demek ki bilmeyenler de olabiliyormuş diye düşünerek, arşivimde de bulunması için tarifini paylaşmaya karar verdim.
Malzemeler:
- 1 kilogram taze börülce
- 2-3 adet domates
- 1-2 adet biber
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- İnce kıyılmış sarımsaklar ve biberler de eklenip, yağda çevrilir.
- Domateslerin kabukları soyulup, küp küp doğranır.
- Uçları ayıklanıp ikiye üçe kırılmış börülceler ve domates de eklenip, karıştırılır.
- 1 su bardağı kadar suyu ve tuzu eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
- Börülceler yumuşayıncaya kadar pişirilir.