Barbunya pilaki tarifi
Beyaz barbunya pilaki nasıl yapılır
Taze beyaz barbunya pilaki tarifi
Ankara'da yaşadığımız yıllarda çok fazla sebze bulunmadığından; davet sofralarımızda ki meze çeşitlerden biri genellikle kuru barbunyadan yaptığım barbunya pilaki olurdu. Kuru barbunyaları bir gece önceden ıslatır, ertesi gün bir su haşlayıp kara suyunu döktükten sonra pişirip, soğuk meze olarak sofraya koyardım. İzmir'e geldikten sonra kuru barbunya gibi kara suyu olmadığından ve bir gün önce ıslatmaya gerek olmadığından taze beyaz barbunya tercih ediyorum. Bir kaç pakette dondurucuya koyup, kış boyunca pişirip çoğu zaman ana yemek olarak yediğimizden ılık servis ediyorum.
Malzemeler:
- 1 kilogram ayıklanmış beyaz barbunya
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet acı sivri biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Bir kaç dal maydanoz
- Tuz
- Kuru soğanlar incecik kıyılıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- İnce doğranmış acı biber ve küp küp doğranmış havuçlar da eklenip, çevrilir.
- Kabukları soyulmuş domatesler ve küp küp doğranmış patatesler de eklenir.
- Ayıklanmış barbunyaya tuz ve sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılıp, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
- Doğranmış maydanoz da eklenip, ılık servis edilir.
- İstenirse limon suyu eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.