17 Eylül 2014 Çarşamba

ŞAKŞUKA

Şakşuka tarifi
Şakşuka nasıl yapılır
Meze tarifi
     Sağlık nedenleri ile belli bir yaştan sonra kızartmalar önerilmese de, ben arada sırada da olsa yaptığım kızartma hakkımı şakşukadan yana kullanıyorum.Çoğu zaman meze olarak, sofralarımızda yerini alan soğuk, sıcak yada benim tercihim ılık olarak yenilebilen şakşukayı domateslerin ve patlıcanların en lezzetli olduğu bu günlerde yapıp, buzdolabında hazır olarak bekletebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 adet patlıcan 
  • 1 adet patates 
  • 2 adet tatlı yeşil biber
  • 2 adet acı yeşil biber 
  • 1 adet kabak
  • 5 adet domates
  • 1 adet havuç(istenirse)
  • 5 diş sarımsak 
  • Kırmızı pul biber, Karabiber, Nane, Tuz
  • Yarım demet maydanoz 
  • Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
  • Patlıcanlar alacalı soyulup, minik küpler halinde doğranır.
  • Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu su dolu bir kapta bekletilir.
  • Patates soyulup, minik küpler halinde doğranır.
  • Bıçakla kabukları biraz kazınan kabak da minik küpler halinde doğranır.
  • Patlıcanlar tuzlu sudan elimizle iyice sıkılarak alınıp, kağıt havlu üzerinde bekletilir.
  • Derin bir kızartma tenceresinde, bol zeytinyağında önce patatesler olmak üzere sıra ile hepsi kızartılıp, yağını emmesi için kağıt havlu üzerine çıkartılır.
  • Başka bir tencerede çok az zeytinyağında sarımsaklar biraz kavrulur.
  • Kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domateslerde eklenir.
  • Domatesli sos biraz sulu kalacak şekilde pişirilip, ocağın altı kapatılır.
  • Baharatları eklenir.
  • Domatesli sosun yarısı ile kızarttığımız sebzeler iyice karıştırılıp, servis tabağına alınır.
  • Kıyılmış maydanozlar ve sosun kalan yarısı en üste dökülür.
  • Sıcak, soğuk, tercihen ılık olarak servis edilir.

4 yorum:

  1. Hmmm bol domates soslu, nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kabağıyla, havucuyla tam hakkını vermişsiniz şakşukanın. Tam bir yaz yemeğidir gerçekten sağlığa çok katkısı olmasa da. Ellerinize sağlık çok da şık görünüyor her zaman ki gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İlhan bey,gerçekten yazın vazgeçilmezlerinden.Sağlık açısından çok kızartma yapmasak da hakkımı şakşukaya kullanıyorum :) sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...