İncir reçeli tarifi
Olgun incir reçeli nasıl yapılır
Olgun incir reçeli tarifi
Her sene yaptığım yeşil incir reçelinden sonra bu sene de olgun incirlerden reçel yaptım.Reçelin marmelat gibi olmaması için; biraz daha diri, orta yumuşaklıktaki incirleri tercih ettim.Günde bir tane bile yenilse yaşamımızı sürdürmeye yetecek kadar çok vitamin ve mineral barındırdığı söylenen incirin reçelini yapmak için pazarlarda birbirinden güzel incirlerin satıldığı bu günleri değerlendirip, olgun incir reçeli yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kilogram olgun taze incir
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- İncirler yıkanıp, soyulur.
- Büyüklüğüne göre iki veya dört parçaya bölünür.
- İncirlerin üzerine toz şeker eklenir.
- Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırmadan pişirilir.
- En son limon suyu eklenip bir iki taşım daha kaynatılır.
- Ocaktan alınıp kavanozlara konulur, kapağı kapatılıp, ters çevrilir.
Eline sağlık nergiscim çok güzel görünüyor şimdi incir tatlı 3 bardak şeker fazla tatlı yapmıyomu 2 bardak koysam acaba nasıl olur çok tatlıyı pek sevmiyoruz onun için sorayım dedim.begonya35
YanıtlaSilLeyla'cığım, bizimkilerde tatlıyı çok seviyor :) Bize tatlı gelmedi,kıvamını ayarlayabilirsen şekerini daha az da koyabilirsin.Sevgilerimle.
SilTarifiniz için çok teşekkürler en kısa sürede denemek istiyorum umarım başarılı olurum.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTakip ettiğiniz için ben teşekkür ederim.Umarım beğenirsiniz, kolay gelsin.Sevgilerimle.
Sil