22 Eylül 2014 Pazartesi

OLGUN İNCİR REÇELİ

İncir reçeli tarifi
Olgun incir reçeli nasıl yapılır
Olgun incir reçeli tarifi
     Her sene yaptığım yeşil incir reçelinden sonra bu sene de olgun incirlerden reçel yaptım.Reçelin marmelat gibi olmaması için; biraz daha diri, orta yumuşaklıktaki incirleri tercih ettim.Günde bir tane bile yenilse yaşamımızı sürdürmeye yetecek kadar çok vitamin ve mineral barındırdığı söylenen incirin reçelini yapmak için pazarlarda birbirinden güzel incirlerin satıldığı bu günleri değerlendirip, olgun incir reçeli yapabilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 1 kilogram olgun taze incir 
  • 1 su bardağı su 
  • 3 su bardağı toz şeker 
  • 1 adet limonun suyu 
Yapılışı:
  • İncirler yıkanıp, soyulur.
  • Büyüklüğüne göre iki veya dört parçaya bölünür.
  • İncirlerin üzerine toz şeker eklenir.
  • Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırmadan pişirilir.
  • En son limon suyu eklenip bir iki taşım daha kaynatılır.
  • Ocaktan alınıp kavanozlara konulur, kapağı kapatılıp, ters çevrilir.

4 yorum:

  1. Eline sağlık nergiscim çok güzel görünüyor şimdi incir tatlı 3 bardak şeker fazla tatlı yapmıyomu 2 bardak koysam acaba nasıl olur çok tatlıyı pek sevmiyoruz onun için sorayım dedim.begonya35

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leyla'cığım, bizimkilerde tatlıyı çok seviyor :) Bize tatlı gelmedi,kıvamını ayarlayabilirsen şekerini daha az da koyabilirsin.Sevgilerimle.

      Sil
  2. Tarifiniz için çok teşekkürler en kısa sürede denemek istiyorum umarım başarılı olurum.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim.Umarım beğenirsiniz, kolay gelsin.Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...