Ayvalık tostu tarifi
Ayvalık tostu nasıl yapılır
Ev yapımı Ayvalık tostu tarifi
Ev yapımı Ayvalık tostu nasıl yapılır
Ayvalık tostu olarak bilinen, peynirli ve karışık olarak iki çeşidi yapılan ama Ayvalık dışında yapılanlara patates kızartması, marul, rus salatası gibi değişik malzemeler eklenerek hayal kırıklığı yaşatan tostu evde yapmak için gerekli olan malzemeler sadece özel tost ekmeğinin içine konulan tulum peyniri ve domates ama isterseniz ince dilimlenmiş salatalık turşusu ve çok az mayonez, ketçap da koyabilirsiniz.Artık büyük marketlerde de bulunan özel tost ekmeğinin bir tarafı kesilmeden bütün bırakılır ve içine ince dilimlenmiş tercihen tulum peyniri yerleştirilerek ekmeğin üzerine zeytinyağı sürülür. İki tarafı da tost makinasında iyice kızartılıp peynir erimeye başlayınca ortası açılır.İnce dilimlenmiş domates ve turşu dilimleri yerleştirilip, istenirse ketçap ve mayonez eklenir.
Malzemeler:
- Ayvalık tost ekmeği
- 100 gram tulum peyniri veya kaşar peyniri
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık turşusu
- Ketçap
- Mayonez
- Tost ekmeği ortadan ikiye bir tarafı kapalı kalacak şekilde kesilir.
- İçine tulum veya kaşar peyniri ince uzun şeritler halinde kesilip, yerleştirilir.
- Üzerine fırça ile zeytinyağı sürülüp, tost makinasının en yüksek ayarında iki tarafı kızartılır.
- İyice kızarıp, peynirler erimeye başlayınca tost makinasından alınır.
- Ekmeğin ortası açılıp dilimlenmiş salatalık turşusu ve domatesler yerleştirilir.
- İstenirse çok az ketçap ve mayonez eklenip, sıcak servis edilir.
Bu ekmekten Metro markette gördüğümüzde çok sevinerek almıştık. Yaylada oğlumun en sevdiği tost Ayvalık tostu oluyordu üstelikde her öğünde :)) Çok güzel anlatmış ve görsellemişsiniz. Benim ekmeğim çok ufalanmıştı. Hatırladık tekrar teşekkürler.
YanıtlaSilOğlunuzla damak zevkimiz uyuyor demek ki :) Ben de Metrogrosmarketten almıştım, ekmekler bitene kadar yapıp yedik,keşke pakette daha az ekmek olsa :)
SilAyvalık tostunu çok severim ama İstanbul'da yapıldığı şeklini bilirim tek. Demek aslı böyle daha sade. Çok iştah kabartıcı görünüyor fotoğrafta. Aklıma düştü :) Bi yemek lazım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAyvalık'ta eskiden beri yapılan şekli böyle ama zamanla talebe göre içindeki malzemeler arttı :) Şimdilerde yapılan biraz da Kumru ile Ayvalık tostu arası bir şeye benziyor.Ben karışık yemediğim için yapmak isteyeceklere kendi yediğim haliyle paylaşmak istedim.Çok teşekkürler,sevgiler.
Silmerhaba sitenizi yeni keşfettim ve bayıldım. reçelleriniz olağan üstü. her türlü çiçeğin reçelini yapmışsınız.değil reçelini çiçeğini bile görmemiştim. muhteşemler. tostunuzda çok güzel görünüyor. artık sıkı bir takipçinizim. yine yeniden görüşmek üzere
YanıtlaSilHoş geldiniz , iyi ki geldiniz :) Geleneksel reçellerimiz dışında değişik reçeller denemeyi seviyorum.Bu günde internette araştırıp, yapıldığına rastlamadığım bir reçel denedim, beğenecek misiniz bilmem.Çok teşekkürler, her zaman beklerim.Sevgilerimle.
SilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)Sizi takibe aldım bende bloguma beklerim. Teşekkürler .
YanıtlaSilhttp://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/
Çok teşekkür ederim, her zaman beklerim :) Sevgilerimle.
Sil