Baklava yufkasından börek tarifi
Baklava yufkasından börek nasıl yapılır
Muska böreği tarifi
Muska böreği nasıl yapılır
Hazır yufkalara göre daha uzun süre paketini açmadan evde bulundurabileceğiniz baklava yufkası ile çıtır çıtır börekler yapabilirsiniz.Böreğin çıtır çıtır olması için; ben üzerine yumurta veya yoğurt yerine fırça ile sadece zeytinyağı sürüyorum.İstediğiniz iç malzemesi kullanarak yaptığınız bu böreği henüz sıcakken servis edebilirsiniz.
Malzemeler:- Baklavalık yufka
- 250 gram beyaz peynir
- Yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Susam
- Baklavalık yufkalar üçer yaprak halinde ayrılır.
- Yufkaların kurumaması için, kullanılmayan kısmının üstü örtülür.
- Çatalla ezdiğimiz peynire ince kıyılmış dereotu ve karabiber de eklenip, karıştırılır.
- Üçer yaprak ayırdığımız yufkaların arasına fırça ile çok az zeytinyağı sürülür.
- Yufkalar uzun kenarı boyunca 5-6 parmak eninde şeritler halinde kesilir.
- Şeridin uç kısmına iç malzemesi konulup, muska şeklinde sarılır.
- En üste fırça ile çok az yağ sürülüp, susam serpilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış, 200 derece fırında börekler kızarana kadar pişirilir.
Ellerinize sağlık Nergis hanımcım, çok pratik bir börek baklava yufkasını en kısa zamanda denemek istiyorum.
YanıtlaSilSevgiler, iyi pazarlar :)
Baklava yufkasının paketi açmadan bekletilebiliyor yada iyice sarılırsa açılsa da bir süre daha kullanılabiliyor.Her an hazırda olunca hem pratik, hem de çok güzel börekler yapılabiliyor.Umarım beğenirsiniz. Çok teşekkür ederim, size de iyi tatiller.
Sil