4 Aralık 2014 Perşembe

ERİKLİ KEK - Redmond Multicooker

Redmond akıllı pişirici ile kek tarifi
Redmond akıllı pişirici ile kek nasıl yapılır
Redmond ile erikli kek tarifi
     Redmond Türkiye İzmirli Yemek Bloggerleri ile yaptığı workshopa ben de davetliydim.Redmond adı üstünde akıllı pişiriciler ile her şey pişirilse de, ben en çok bu akıllı aletlerin kek, browni gibi şeyleri nasıl pişirdiğini merak ettiğimden öncelikle erikli keki denemek istedim.Blogger arkadaşım Pembe Kekik Sibel'ciğimle birlikte Redmond un yemek kitabında yer alan erikli keki pişirdik.Bütün malzemeler hazır, pişirici de akıllı olunca :) aslında bize çok fazla iş düşmedi. Redmond un ayarlarını yapıp, malzemeleri ekledikten sonra biz sohbet ederken o keki pişirdi.Kekin üzerini de Redmond da pişirilmiş erikli sos ve badem kırıntıları ile süsleyince kekin süslemesi bile bize kalmamış oldu :)
Malzemeler:
  • 200 gram un 
  • 200 gram toz şeker 
  • 150 gram erik 
  • 2 adet yumurta
  • 35 gram badem 
  • 15 gram kakao tozu 
  • 10 gram tereyağı 
  • 3 gram kabartma tozu 
  • 3 gram vanilya 
  • 100 ml bitkisel yağ 
  • 100 ml süt

Yapılışı:
  • Erikler ikiye kesilerek çekirdekleri çıkartılır.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya ayrı bir kaba konulur.
  • Yumurtalar ve toz şeker mikserle çırpılır.
  • Bitkisel yağ ve süt karıştırılır.
  • Hepsi karıştırıldıktan sonra unun olduğu kaba dökülür.
  • Elde edilen karışım iki eşit kısıma bölünür.
  • Birine badem eklenip, karıştırılır, öbürüne kakao eklenip karıştırılır.
  • Çok fonksiyonlu pişiricinin içi tereyağı ile yağlanır.
  • Önce kakaolu hamur sonra bademli hamur dökülür.
  • Üzerine ikiye kesilmiş erikler konulur.
  • Kapağı kapatılır.
  • Çok amaçlı pişiricinin çalışma modu BAKE olarak, pişirme süresi 1 saat 30 dakika olarak ayarlanır.
  • Start tuşuna basılıp, çalışma modu bitinceye kadar pişirilir.

3 Aralık 2014 Çarşamba

ARAPSAÇLI KURU FASULYE YEMEĞİ

Arapsaçlı kuru fasulye yemeği tarifi
Arapsaçlı kuru fasulye yemeği nasıl yapılır
Rezeneli kuru fasulye yemeği tarifi
     Otlar içinde annemin en sevdiği  ot arapsaçı olunca, mevsiminde evimizden anason kokusu eksik olmazdı :) Arapsaçını karışık ot yemeklerinde, böreklerde, kavurmalarda pek çok yemekte kullanırdı. Annemden sonra uzun süre arapsaçı almadım, yiyemedim ama pazarda o kadar güzel arapsaçları vardı ki, biraz da burnumdan hiç gitmeyen o anason kokusuyla çok uzun süre sonra nihayet arapsaçı alıp, kuru fasulyeli yemeğini yaptım.
Malzemeler:
  • Yarım kilogram kuru fasulye 
  • Yarım kilogram arapsaçı 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Kuru fasulyeler bir gece önceden ıslatılır.
  • Ertesi gün haşlanıp, suyu süzülür.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan bir tencerede pembeleştirilir.
  • Arapsaçlarının sert kısımları ayrılarak hiç kum kalmayana kadar bir kaç kere yıkanır.
  • Çatala gelecek büyüklükte doğranarak, kuru soğanlarla birlikte biraz kavrulur.
  • Sıcak su eklenip, yarım saat kadar pişirilir.
  • Süzülmüş kuru fasulyeler de eklenerek  bir kaç taşım daha pişirilip, ocaktan alınır.
  • Karabiberi eklenip, ılık servis edilir.

2 Aralık 2014 Salı

KARANFİLLİ UN KURABİYESİ

Un kurabiyesi tarifi
Un kurabiyesi nasıl yapılır
Karanfilli un kurabiyesi tarifi
     Hemen her evde yapılan ve sevilen un kurabiyesini yuvarlayıp, fırın tepsisine dizdikten sonra kurabiyelerin ortasına batırdığım karanfiller hem çok güzel bir koku, hem de lezzet verdi.İsterseniz öğütülmüş haldeki karanfilden bir yemek kaşığı kadar ekleyerek daha yoğun karanfil kokulu kurabiyeler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı                          
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı              
  • Yarım su bardağı buğday nişastası 
  • Yarım su bardağı pudra şekeri             
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 4 su bardağı un                              
Üzerine:
  • Pudra şekeri
  • Karanfil
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ile pudra şekeri iyice karıştırılır.
  • Buğday nişastası, zeytinyağı ve kabartma tozu da eklenir.
  • Un azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Kurabiyelerin üzerine birer tane karanfil batırılır.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında,15-20 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  • Üzerine pudra şekeri serpilir.

30 Kasım 2014 Pazar

TAHİNLİ FASULYE EZMESİ

Tahinli fasulye ezmesi tarifi
Tahinli fasulye ezmesi nasıl yapılır
     Humus bizim evin olmazsa olmaz yiyecekleri arasında olunca nohutla oluyor da, kuru fasulye ile neden olmasın diye düşünüyordum ki , meğer tahinli kuru fasulye ezmesi zaten bilinen ve yapılan bir mezeymiş :) Ben çifte kavrulmuş tahin kullanarak yaptığım için rengi biraz koyu oldu ama lezzeti de çok daha güzel oldu.Yanında taze soğan, marul ve turşu ile meze olarak yada dip sos olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 
  • 1 su bardağı tahin 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 3-4 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber 
  • 1 çay bardağı sıcak su 
  • Yarım demet maydanoz 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Kuru fasulyeler bir gece önceden ıslatılır.
  • Ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır.
  • Haşlanmış fasulyeler blender ile iyice parçalanır.
  • Püre halindeki kuru fasulyeye tahin eklenir.
  • Dövülmüş sarımsaklar, baharatlar ve tuz da eklenip karıştırılır. 
  • Kıvam alması için tercihen kuru fasulyenin haşlandığı sıcak su ile karışım biraz açılır.
  • İncecik kıyılmış maydanozlar ve limonu da eklenip, karıştırılır.
  • Meze tabağına yerleştirilip, servis edilir.

29 Kasım 2014 Cumartesi

NİŞASTALI KEK

Nişastalı kek tarifi
Nişastalı kek nasıl yapılır
Unsuz kek tarifi
Damla sakızlı kek tarifi
     İçinde hiç un olmayan sadece nişasta ile yapıldığından çok hafif ve uzun süre bayatlamadan kalan bu keki yaparken kekin içine son günlerde sıkça kullandığım damla sakızlı vanilya ekledim. Benim kekim sakız kokulu nişastalı kek oldu ama siz isterseniz limon kabuğu, portakal kabuğu rendesi veya istediğiniz bir aromayı ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 200 gram buğday nişastası 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket Dr.Oetker damla sakızlı vanilya 
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı, buğday nişastası, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  • Hepsi birlikte karıştırılır.
  • Yağlanıp, unlanmış ortası delik bir kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 45 dakika kadar pişirilir.
  • Kürdan batırılıp, pişip pişmediği kontrol edilerek fırından alınır.

28 Kasım 2014 Cuma

7. İZMİRLİ YEMEK BLOGGERLERİ BULUŞMASI

     Geçtiğimiz hafta sonu İzmirli Yemek Bloggerleri'nin bir araya geldiği buluşma İzmir Körfezi manzaralı Hitay Plaza'da yapıldı.Çocuklarla Mutfakta, Fatoşca Tatlar, Gözde Tarifler, İzmirden Lezzetler, Seldanın Mutfak Defteri ve Sofra Keyfim bloglarının yazarları olan arkadaşlarımızın organizasyonu ile  çok güzel geçen bir kahvaltıda bir araya geldik.
     Bu buluşma için İstanbul'dan gelen çok değerli şeflerimizden Yunus Emre Akkor ve Filiz Çatalkaya Orhan ile tanışma ve sohbet etme olanağı bulduk.

     Kahvaltı bittikten sonra, salona girerken aldığımız kolonyaların üzerindeki numaralara göre yapılan hediye çekilişinde bana da Martı Yayınlarından bir kitap ve Chado ( Baharatlı Rooibos Çayı) çıktı.
     Buluşmayı organize eden arkadaşlarımıza, etkinliğimize renk katan şeflerimize ve her zamanki gibi bu etkinliğimizde de bizi yalnız bırakmayan sponsor firmalarımıza çok çok teşekkürler.
Sponsorlarımız: 
Okur Sabunları,  http://okursabun.com.tr/
Feast, Feast Cake Studio, http://www.feast.com.tr/
Calve Ketçap, http://www.calve.com.tr
Lipton Çay,  http://www.lipton.com.tr/
Kuntlar İçecek,  https://www.facebook.com/Kuntlar
Algida, http://www.algida.com.tr/
Redmond, http://multicooker.com/tr/     
Martı Yayınları, http://www.martiyayinlari.com/
Arkadya Kitap,  https://www.facebook.com/ArkadyaKitap
Ar Yıldız, http://www.aryildiz.com/
Tazemasa, http://www.tazemasa.com/
Tarhanababa, http://www.tarhanababa.com/
Chado Çay, http://www.chado.com.tr/
Keramika,   http://www.keramika.com.tr/ 
İMSE - Melike Bahçeci Kursu, http://www.imse.com.tr/
Evimsaray, http://www.evimsaray.com.tr/
Avon, https://kozmetik.avon.com.tr/
Atlantis Tablo, http://www.atlantistablo.com/

27 Kasım 2014 Perşembe

KAKAOLU COCO KURABİYE

Hindistan cevizli kurabiye tarifi
Kakaolu hindistan cevizli kurabiye nasıl yapılır
Coco kurabiye tarifi
     Kakaolu coco kurabiyeleri; poğaça, börek gibi üzerine yumurta sarısı sürülmesi gereken tuzlu bir şeyler yaptığımda, artan yumurta aklarını uzun süre bekletmeyip, değerlendirmek için yapıyorum. Yağsız ve çok az şekerli olduğu için kalori hesaplamalarına girmeden çayın, kahvenin yanında minik atıştırmalıklar olarak da ikram edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı hindistan cevizi 
  • 2 tepeleme dolu yemek kaşığı kakao 
  • 2 adet yumurta akı 
  • 1/2 su bardağı toz şeker 
Yapılışı:
  • Yumurta akı ve toz şeker mikserle katılaşana kadar çırpılır.
  • Hindistan cevizi ve kakao da eklenerek kaşıkla iyice karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çay kaşığı ile alınan karışım dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 15 dakika kadar pişirilir.

26 Kasım 2014 Çarşamba

SEBZELİ MANTAR SOTE

Sebzeli mantar sote nasıl yapılır
Sebzeli melki sote tarifi
Sebzeli çıntar sote tarifi
     Melki, çam mantarı veya başka bir mantar çeşidi kullanılarak yapılabilecek en doyurucu ve kolay yemeklerden biri olan sebzeli mantar sote yaparken tercihinize göre evde az miktarda kalmış olan sebzeleri pişme sırasına göre yemeğe ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım kilogram mantar
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 adet havuç 
  • 2 adet patates 
  • 2 adet yeşil acı sivri biber -
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Karabiber 
  • Kekik 
  • Dereotu 
Yapılışı:
  • Mantarlar iyice yıkanıp, suyu süzdürülür.
  • Patatesler ve havuç soyulup, doğranır.
  • Kuru soğanlar yemeklik doğranır.
  • Doğranmış mantarlar ve  kuru soğan zeytinyağında  kavrulur.
  • Tencereye doğranmış havuçlar, patates ve biber de  eklenir.
  • Arada karıştırılarak sotelenir.
  • Yarım çay bardağı sıcak su eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ocaktan indirmeye yakın baharatları ve dereotu da eklenip, sıcak servis edilir.

25 Kasım 2014 Salı

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE

Kahve çekirdeği kurabiye tarifi
Kahve çekirdeği kurabiye nasıl yapılır
     Havalar İzmir'de bile soğumuş, kış yüzünü bütün ülkede göstermeye başlamışken sıcak bir çay veya kahvenin yanında kahve kokulu, kahve çekirdeği şeklindeki kurabiyelerden yapıp, içine daha yoğun kahve tadı ve kokusu için Türk kahvesi de ekleyebilirsiniz. 
Malzemeler: 
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1,5 su bardağı un 
  • Yarım su bardağı nişasta 
  • 3 yemek kaşığı Türk kahvesi 
  • 2 yemek kaşığı kakao 
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve pudra şekeri çırpılarak karıştırılır.
  • Türk kahvesi, nişasta, kakao ve kabartma tozu eklenir.
  • Un da azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan minik parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra tam ortasına kürdan veya çöp şişle bastırılarak kahve çekirdeği şekli verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
  • Soğuyunca tepsiden alınır. 

24 Kasım 2014 Pazartesi

KİNOALI ÇİKOLATALI TATLI

Kinoalı tatlı tarifi 
Kinoalı tatlı nasıl yapılır
Vegan tatlı tarifi
Vegan çikolatalı tarifi
     Besin değerleri çok yüksek olan kinoayı daha önce maydanozlu kinoa salatası, avokadolu kinoa, kinoalı kısır gibi değişik salata tariflerinde kullanmıştım ama  pek çok tarifte kullanılabileceğini okuduğum kinoanın tatlısını yaparken biraz da bitter çikolata ekleyerek, çikolatalı bir tatlı yapmak istedim.Ben soya sütü kullandım ama siz normal süt kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım su bardağı kinoa 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı soya sütü 
  • 3 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası 
  • 80 gram bitter çikolata 

Yapılışı:
  • Kinoa bol soğuk su içinde bekletilir.
  • Durulandıktan sonra suyu süzülüp, tencereye alınır.
  • Üzerini geçecek kadar suyla haşlanıp, süzülür.
  • Soya sütünün bir su bardağı kadarı ile buğday nişastası ezilip, inceltilir.
  • Soya sütü, şeker, inceltilmiş nişasta ve suyu süzülmüş haşlanmış kinoa tencereye alınır.
  • Arada karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
  • Piştikten sonra üç kaseye paylaştırılır.
  • Birinci kasedeki muhallebi ıslatılmış 20-25 santim çapındaki kalıba yayılır.
  • Buzdolabına konulup, donması sağlanır. 
  • İkinci kaseye sıcakken bitter çikolata eklenip, eriyene kadar karıştırılır.
  • Donmuş birinci katın üzerine çikolatalı ikinci kat dökülür.
  • Buzdolabında donduktan sonra üçüncü kase de en üste yayılır.
  • Servis edileceği zaman buzdolabından çıkartılıp dilimlenerek servis edilir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...