Keşkül Tarifi
Keşkül Nasıl Yapılır
Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan sütlü tatlılardan biri olan keşkülün içine süt, pirinç unu, nişasta, şeker, hindistan cevizi dışında konulan badem tozunu bulamayınca önce bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soydum sonra da mutfak robotunda bir kaç defa da parçalayarak olabildiğince un haline getirerek kullandım.
Malzemeler:- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı toz badem
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Süslemek için ağartılıp kavrulmuş badem
- Bademler kaynar su içinde bekletilip, kabukları soyularak ağartılır.
- Mutfak robotunda olabildiğince ince, un haline gelene kadar parçalanır.
- Derin bir tencerede tepeleme dolu yemek kaşığı mısır nişastası ve pirinç unu karıştırılır.
- Toz şeker ve robotta parçalanmış bademler de eklenir.
- Süt azar azar ve sürekli karıştırılarak eklenir.
- Sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
- Ocaktan indirmeye yakın hindistan cevizi eklenip, karıştırılır.
- Göz göz olunca kaselere paylaştırılır.
- Üzeri ağartılıp, kavrulmuş bademlerle süslenir.
- Soğuk servis edilir.