Hava iyice soğuyup, kar yağışı beklenirken; ekmek almak için bile sokağa çıkılmaz diye düşünüp :) evde ki malzemeler ile Redmond akıllı pişiricinin kitapçığında yer alan yulaf ekmeği tarifinin ölçülerini bardak kaşık olarak uyarlayıp, evde ekmek yapmaya karar verdim.
Malzemeler:
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı yulaf kepeği
- Yarım su bardağı ayçiçeği çekirdeği
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kuru maya
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- Un, yulaf kepeği, ayçiçeği çekirdeği ve maya ayrı bir kapta karıştırılır.
- Su ve zeytinyağı da eklenerek, hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.
- Redmond çok amaçlı pişiricinin içi zeytinyağı ile yağlanıp, hamur konulur.
- Üzeri düzleştirildikten sonra kapağı kapatılır.
- Çalışma modu yoğurt, pişirme süresi bir saate ayarlanarak start tuşuna basılır.
- Çalışma modu bitene kadar pişirilir.
- Sonra Cancel tuşuna basıp, çalışma modu Bake, pişirme süresi iki saate ayarlanarak Start tuşuna basılır.
- Çalışma modu bitmeden bir saat önce ekmek ters çevrilip, kapağı tekrar kapatılır.
- Çalışma modu bitince çıkartılan ekmek soğuması için 20 dakika bekletilip, servis edilir.