Fırında bezelyeli havuçlu enginar tarifi
Fırında kaşarlı enginar nasıl yapılır
Enginarların ve taze bezelyelerin bol olduğu bu günlerde her güne ayrı bir enginar tarifi verecek kadar çeşitte enginar yemeği yapılınca bir de taze bezelye ve havuçlu enginar yapıp, üzerine kaşar peyniri koyarak fırınladım.Taze enginar ve bezelye bulamazsanız, aynı tarifi konserve enginar çanağı ve bezelye kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 6 adet enginar çanağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı taze bezelye
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- 250 gram dilimlenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
- Enginar çanakları iyice yıkanıp, sert kısımları temizlenerek limonlu su içinde bekletilir.
- Yemeklik doğranmış kuru soğanlar kavrulur.
- Küp küp doğranmış havuçlar, bezelyeler de eklenir.
- Enginar çanakları da aynı tencereye dizilip, limonlu sudan üstüne eklenir.
- Kısık ateşte enginarlar yumuşayıp suyunu iyice çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Ocaktan indirilen enginarlar fırın kabına alınır.
- Enginarların içine kıyılmış dereotu, bezelyeler ve havuçlar paylaştırılır.
- Enginarların üzeri dilimlenmiş kaşar peyniri ile kapatılır.
- Yarım çay bardağı kadar su ve zeytinyağı eklenip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.