Zeytinyağlı kereviz dolması tarifi
Kereviz dolması nasıl yapılır
Garnitürlü kereviz dolması tarifi
Kereviz sevmeyenlerin bile severek yediği bu dolma için, ben üç adet büyük boy kerevizi ikiye bölerek kullandım.Sizin kullanacağınız kerevizler küçükse sayıyı kişi sayısına göre arttırıp, kerevizlerin üzerinden kapak kesip, içlerini oyarak kullanabilirsiniz.
Malzemeler:- 3 adet büyük boy kereviz
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kurusoğan
- 1 çay bardağı dolusu haşlanmış bezelye
- Bir kaç dal taze kereviz yaprağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
- Kerevizler soyulup, iki parçaya bölünür.
- Limonla ovulup, limonlu suda 10-15 dakika kadar haşlanır.
- Kerevizlerin ortası oyulup, çanak şekline getirilir.
- Kurusoğanlar yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- Havuç ve patatesler zar şeklinde doğranır.
- Havuçlar, patatesler, önceden haşlanmış bezelyeler, taze kereviz yaprakları, tuz ve karabiberi de eklenip, biraz diri kalacak şekilde kavrulur.
- Kavrulan sebzeler kereviz çanaklarının içine paylaştırılır.
- Sıcak su ve zeytinyağı da eklenip, yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
- Ocaktan alınıp, ılık olarak servis edilir.