Peynirli salata nasıl yapılır
Izgara salata tarifi
Önümüzdeki günlerde hafif tarifleri gene unutacağım kesin olsa da :) ilkbaharın ilk gününde bari hafif, besleyici ve lezzetli bir salata tarifi paylaşayım diye düşündüm.Ben teyzemin yapıp getirdiği taze peyniri ve ekşi mayalı köy ekmeklerini dilimleyip, biraz zeytinyağı ile ızgara yapıp cevizleri de kavurarak kullandım.Siz isterseniz hellim peyniri, istediğiniz cins ekmek ve yeşilliklerden kullanarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 250 gram taze peynir veya hellim peyniri
- 3 - 4 dilim ekşi mayalı köy ekmeği
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet tere veya roka
- 5 adet kiraz domates
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Zeytinyağı ve çok az tuz ile dövülmüş sarımsaklar karıştırılır.
- Dilimlenmiş ekmek, peynir, halka doğranmış kuru soğan dilimlerine ve ikiye bölünmüş domateslere fırça ile çok az zeytinyağı sürülüp, ızgara yapılır.
- Yanmaz bir tavada irice bölünmüş cevizler kavrulur.
- Yıkanıp, kurutulmuş tere veya rokalar servis tabağının altına yerleştirilir.
- Kenarlara ızgara yapılmış peynir ve ekmek dilimleri ile diğer malzemeler yerleştirilir.
- Kavrulmuş cevizler serpilir.
- Kalan zeytinyağlı sosa limon suyu da eklenip, servis edileceğinde salatanın üzerine dökülür.