Lahana cibesi nasıl yapılır
Lahana cibesi dolması tarifi
Cibes dolması diye bilinen bir yemek var mı bilmiyorum ama bu tombul lahana cibeslerini görünce ve tek tek lahana sarması yapmak yerine lahanayı oyup, içine iç malzemesi doldurulan bütün lahana dolması tarifinden esinlenerek minik cibes dolmaları yaptım.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 kilogram lahana cibesi
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı kışlık domates ezmesi
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
- Kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- Yıkanıp, sıcak su içinde bekletilmiş pirinçler de eklenip kavrulur.
- Şişe domatesten iki yemek kaşığı domates ezmesi de eklenip, biraz pişirilir.
- İnce kıyılmış maydanoz, karabiber, nane eklenip malzemeler karıştırılır.
- Lahana cibeslerinin üst kısımları kesilip, iç malzemesinden bir yemek kaşığı içine doldurulur.
- Yayvan bir tencereye açılmayacak şekilde yan yana yerleştirilen cibesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Üzerine limon suyu eklenip, ılık servis edilir.