Tavuklu Ankara Tava Tarifi
Ankara Tava Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram kemiksiz tavuk budu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 1-2 adet kırmızı biber
- Maydanoz
- Karabiber
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Yapılışı:
- Kemiksiz tavuk butları irice doğranıp, üzerini geçecek kadar suyla haşlanır.
- Haşlanan tavuk parçaları zeytinyağında biraz çevrilerek kızartıldıktan sonra tuz ve baharatları eklenir.
- Zeytinyağı konulmuş başka bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilip; arpa şehriyeler, çekirdekli kısımları çıkartılıp, doğranmış kırmızı ve yeşil biberler kavrulduktan sonra en son kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesler de eklenir.
- Tavuk parçaları ve sıcak su da eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
- İnce doğranmış maydanozla karıştırılarak sıcak servis edilir.