Börülce çorbası tarifi
Börülce çorbası nasıl yapılır
Tarhanalı börülce çorbası tarifi
Taze börülce çorbası nasıl yapılır
Malzemeler:
Yapılışı:
- Yarım kilogram iç börülce
- 2,5 litre su
- 2 adet olgun domates
- 1 adet acı yeşil sivri biber
- 5 yemek kaşığı tarhana
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- İri taneli börülceler ayıklanıp, çorba için sadece taneleri ayrılır.
- Derin bir tencerede kaynayan bol suyun içinde yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlama suyunun kararmaması için, bekletmeden içine domates rendelenir.
- Bir su bardağı soğuk su içinde tarhana ezilip, inceltilerek tencereye eklenir.
- Çok ince kıyılmış acı biber ve tuzu da eklenir.
- Dibini tutmaması için, sürekli karıştırılarak tarhana çorbası gibi pişirilir.
- Kaselere alınan çorbanın üzerine zeytinyağı gezdirilir.
- Tercihen yanında, közlenmiş yeşil biberle servis edilir.