Süt reçelinden dondurma tarifi
Süt reçelinden dondurma nasıl yapılır
Çikolatalı dondurma tarifi
Ev yapımı çikolatalı dondurma nasıl yapılır
Süt reçeli nasıl yapılır
Son yıllarda dondurmalarda ki şeker oranı bana çok fazla geldiğinden, sevdiğim dondurmaları da evde yapmaya çalışıyorum.Yumurta kullanılmayan çikolata tadında ki bu dondurma tarifinde, evde hazır süt reçeliniz varsa kullanabilirsiniz yada bir saat kadar zaman ayırıp yaptığınız süt reçeline bitter çikolata ve soğuduktan sonra çırpılmış süt kreması ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 200 ml süt kreması
- 80 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- Çok derin bir tencerede 5 su bardağı süt ve toz şeker kaynatılır.
- Kaynamaya başlayınca silme çay kaşığı karbonat eklenir.
- Dibinin tutmamasına ve taşmamasına dikkat edilerek ara ara karıştırılır.
- Orta ateş üzerinde bir saat boyunca rengi koyulaşana kadar kaynatılır.
- Bitter çikolata ve kakao eklenip, çikolata eriyene kadar karıştırılır.
- Ocağın altı kapatılarak, soğuması beklenir.
- Başka bir kapta süt kreması mikserle krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Soğuk süt ve çırpılan süt kreması, soğumuş süt reçeline eklenerek iyice karıştırılır.
- Tercihen metal bir kap içinde üzeri streç film ile kapatılarak dondurucuya konulur.
- En az 6-7 saat bekletilerek servis edilir.
- Önceden yaptığınız süt reçeliniz ( Dulce de Leche ) varsa, benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ve karışım soğuyunca da süt kremasını ekleyip karıştırarak dondurma yapabilirsiniz.