Limonlu lor kurabiyesi nasıl yapılır
Limonlu lor kurabiyesi tarifi
İzmir'e geldiğimizden beri her yerde kolaylıkla tatlı lor bulabildiğimizden hamurişlerinde kaşar ve tulum loru, cheesecake ve kurabiyelerde de tatlı lor kullanıyorum. Ev ahalisi tarafından da çok sevildiği için bizim evde damla sakızlı lor kurabiyesi veya limonlu lor kurabiyesi nerede ise hiç bitmiyor. Lorlu kurabiyelerde lezzeti veren lor olduğundan umarım siz de bu lezzette kremamsı bir tatlı lor bulabilirsiniz. Damla sakızlı lor kurabiyesi veya limonlu lor kurabiyesi tariflerinden birini olsun seveceğinizi düşünüyorum.
Malzemeler:- 250 gram tatlı lor
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı un
- 1 paket karbonat (5 gram)
- 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- Toz şeker
- Yumurta, zeytinyağı ve toz şeker iyice karıştırılır.
- Tatlı lor da eklenip, karıştırılarak pürüzsüz hale getirilir.
- Limonun suyu küçük bir kaba sıkılır, kabukları da rendelenir.
- Karbonatla limon suyu karıştırılarak eklenir.
- Un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanarak üstü toz şekere bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.