Lorlu Kapya Biber Dolması Tarifi
Lorlu Kapya Biber Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 10-15 adet kapya biber
- 250-300 gram tatlı lor
- Yarım demet dereotu
- 10-15 adet ceviz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Yaklaşık aynı boylardaki kapya biberler yıkanıp, kurulandıktan sonra zeytinyağı kızdırılmış kapağı kapalı tavada çevrile çevrile parçalanmadan pişirilir.
- Biberler soğuduktan sonra bir tarafından bıçakla biraz açılıp, çekirdekli kısımları temizlenir.
- Tatlı lora biraz tuz, biraz karabiber, ince kıyılmış dereotu ve irice dövülmüş cevizler eklenip, karıştırılır.
- Lorlu karışım biberleri parçalamadan açılan kesikten biberlerin içine doldurulur.
- İstenirse içlerine birer yarım ceviz konulup, ince kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.