Meyveli cheesecake nasıl yapılır
Carambola meyveli cheesecake tarifi
Hafif lezzetli cheesecakeler çay saatlerinin olmazsa olmazları arasında yer aldığından beri bende değişik meyvelerle, değişik tariflerle cheesecakeler yapıyorum. Alışageldiğimiz meyveler dışında ananas ile limon arası bir tada benzettiğim carambola meyvesini biraz pişirip suyunu süzerek cheesecake üzerinde kullandım.Aynı tarifi değişik meyveler kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1,5 yemek kaşığı un
- 30 gram tereyağı
- 1 paket Dr.Oetker Creme Ole
- 1 adet carambola (yıldız) meyvesi
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı su
- Bir kaç damla limon suyu
- 1 paket Dr.Oetker tart jöle (13 gr)
- 2 silme yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 çay bardağı su
- Carambola meyvesi yıldız olacak yönde dilimlenir.
- Su ve toz şeker ile biraz pişirilir.
- Limon suyu eklenip, bir taşım sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Bisküviler mutfak robotunda un haline getirilir.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ile yoğurulur.
- Kelepçeli kalıbın dibine pişirme kağıdı ve alüminyum folyo yayılır.
- Kalıbın içine bisküvili karışım bastırılarak yayılıp, düzeltilir.
- Sütün içine toz şeker, nişasta, un eklenerek muhallebi gibi sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Ocaktan alınınca tereyağı eklenip, mikserle çırpılır.
- Soğuduktan sonra Creme Ole eklenerek mikserle çırpılır.
- Bisküvili tabanın üzerine düzeltilerek yayılır.
- Soğumuş olan carambola meyvesi üzerine dizilir.
- Dr. Oetkerin tart jölesi iki yemek kaşığı toz şekerle karıştırılır.
- Üzerine iki buçuk çay bardağı su eklenip, iyice karıştırılarak pişirilir.
- Ocaktan alınıp, karıştırılarak soğutulur.
- Tartın ortasından başlayarak kenarlara doğru kaşıkla yayılır.
- Buzdolabına konulup, soğuk servis edilir.